Compromís per la Llosa de Ranes lamenta la poca preocupació d’Aznar per la seguretat local

Estem a l’època amb més risc de temporals i l’afrontem amb un únic agent

454

Comunicat de Compromís per la Llosa de Ranes:

Des de fa temps el nostre poble compta amb una plantilla policial molt inferior a la que li correspon. No de bades, haurien de ser cinc els agents, segons marca la legislació vigent, i a hores d’ara sols en podem trobar un. L’alcalde Evarist Aznar ha autoritzat el trasllat per mitjà de comissions de servei dels agents que atenien al nostre poble sense preocupar-se per reposar-los a la major brevetat possible. El resultat és que l’únic agent que queda al nostre poble no pot cobrir ni totes les hores ni totes les necessitats de la Llosa de Ranes.

Hem traslladat aquesta preocupació al plenari, però no hem rebut encara una resposta satisfactòria ni hem vist que es desenvolupe cap actuació per canviar les coses. Des de l’ajuntament es manté la insuficient convocatòria de bossa de treball per a dues places a la policia local que es va publicar el 21 de febrer sense que es tinguen notícies ni de quan seran seleccionades aquestes persones ni de quan es convocaran les altres dues que són necessàries per a garantir la seguretat del nostre poble. Vist que a les bases s’afirma que a aquest procediment es podrien afegir més places, entenem que des de l’alcaldia s’hauria de publicar ja el decret que permetria augmentar les places a quatre i que s’haurien de mamprendre les actuacions necessàries per accelerar el procés de selecció dels nous agents.

Trobem que aquesta despreocupació d’Aznar és molt greu. Una única persona no pot cobrir les vint-i-quatre hores del dia i els set dies a la setmana que és necessària la policia local. El trànsit pel nostre poble, la seguretat del veïnat, el manteniment de l’orde públic o la gestió d’emergències són qüestions massa serioses com per no disposar de la plantilla necessària per cobrir-les. Estem a l’època amb més risc de temporals i l’estem afrontant amb un únic agent al que agraïm el seu sacrifici i esforç, però no podem permetre que el benestar de la Llosa de Ranes i tanta responsabilitat recaiga sobre una persona. Demanem a Evarist Aznar que actue d’una per totes o que assumisca les responsabilitats de la seua manca d’acció.

WhatsApp Portal de Xàtiva