Solopizza Xàtiva

Compromís per Xàtiva considera que és molt lamentable que l’ajuntament de Xàtiva intente apropiar-se de les accions de la societat civil al lloc d’integrar-se a elles i donar-li suport. No és la primera vegada que l’equip de Cerdà fa aquest tipus de jugades, que són fruit de la suma de la falta de programa i idees pròpies amb una concepció propagandística de política de fotos.

No sols és lamentable, sinó que s’acosta molt al ridícul que un ajuntament amb els recursos dels que disposa el de Xàtiva tinga que apropiar-se del treball i propostes d’altres.

Si volem una Xàtiva amb futur, una ciutat amb capacitat de créixer de manera sostenible i de fer front als reptes que se li presenten, hem de gaudir d’una societat civil forta.

Menysprear el paper i la importància de les entitats i persones que donen vida a la nostra ciutat és preparar el camí per a que tornen temps passats de cacics que molts pensàvem acabats. Una ciutat morta socialment pot donar alguna victòria electoral més a Cerdà i el seu equip de govern però, serà el primer pas per a molts anys de govern de dreta destructiva.

Roger Cerdà i Raquel Caballero, regidora de cultura, turisme i memòria, haurien d’haver contactat amb els promotors de la campanya inicial de Xàtiva Renaix de les Cendres i com a mínim haver consensuat amb ells l’ús de la seua idea i de les seues propostes.

Uns bons regidors i alcalde haurien anat més enllà i al lloc d’apropiar-se del que no es seu i intentar acaparar protagonisme haurien animat a Xàtiva Renaix de les Cendres a fer campanya enguany i li haurien oferit tot el seu suport institucional. Hi ha una diferència important entre governar i manar i sembla que a Xàtiva cada vegada es té menys clara. El risc és la russificació i la degradació de la qualitat democràtica de la nostra ciutat.

Ha arribat l’hora que des de l’ajuntament es donen les explicacions pertinents i es comencen a assumir les responsabilitats dels càrrecs dels que es gaudeix. No es pot funcionar sense propostes de futur i menys intentant suplantar a qui sí les té. No es pot fer de menys a la societat civil que és la garantia de la qualitat democràtica a Xàtiva.

S’ha de deixar la política de fotos i començar a treballar seriosament per la Xàtiva que totes i tots volem.

WhatsApp Portal de Xàtiva