Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Vist el poc interès que el govern central mostra reconstruir l’estació de l’Alcúdia de Crespins i millorar els seus problemes d’accessibilitat, des de Compromís van a encetar una campanya de recollida de signatures i altres accions i mesures de pressió. “Fa més d’onze anys que el servei es presta en barracons i amb unes instal·lacions deficients per una estació que serveix a un àrea de més de 25.000 habitants i ven més de 750.000 bitllets per any” denuncia la coal·lició.

Davant una pregunta al Senat per part del senador de Compromís Carles Mulet, el ministeri ha respost que “tiene previsto realizar obras en la infraestructura de la estación de L’Alcúdia, que afectan al trazado de vía y la posición final de los andenes. Hasta que no se conozca la configuración final de la estación no se podrán desarrollar otro tipo de actuaciones”. És a dir, que després onze anys de promeses incomplides no es reformarà l’estació fins que no es finalitzen tota la resta d’obres que es tenen previstes a la zona. Des de la coal·lició no entenen “que interès ha tingut ADIF durant onze anys per mentir a la població de la Costera i comprometre’s a fer unes obres i actuacions que no pensava dur a terme“.

El seu company i alcalde Pepe Garrigós ha declarat que “el comportament de RENFE i ADIF amb el nostre poble és vergonyós. Les empreses públiques no poden mentir a la ciutadania sense que això tinga conseqüències. Esperem que els nostres companys de la resta de partits del poble mostren també el seu disgust als seus companys en Madrid que han portat el ministeri durant tot aquest temps. Anem a recollir signatures per tota la comarca, esta estació presta serveis a molts pobles i ens un recurs per a la nostra mobilitat sostenible. En Madrid hi ha gent que s’omple la boca parlant de transició energètica i de les bondats del transport públic, però a la hora de la veritat ens demostren que les intencions són altres. Sembla que des de Madrid sempre es veu la Costera com una comarca en venta. Ens poden agafar territori per a qualsevol infraestructura pública o per interessos privats com les macroplantes fotovoltaiques o les línies de molt alta tensió però les nostres necessitats no són una prioritat. Això s’ha d’acabar i ho hem de fer junt a la ciutadania”.

WhatsApp Portal de Xàtiva