Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Compromís té clar que és imprescindible un nou centre de salut en el municipi, però de cap manera al pati del col·legi Teresa Coloma. La superfície del col·legi ha d’estar reservada per a serveis i necessitats d’aquest.

Per això, la proposta de la coalició valencianista d’esquerres és que es comence des de zero amb el plantejament d’ubicació. Després d’estudiar amb assessors tècnics les diferents possibilitats, proposa que se situe en l’antic cinema Albereda de l’Avinguda Selgas, i que des del consistori s’aconseguisca de Conselleria que tinga servei de pediatria.

El candidat a alcalde Ferran Minguet explica que “des de Compromís estem en l’obligació de posar alternatives damunt de la taula a l’autèntic desastre de fer política de fets consumats que pretén l’Ajuntament en el Coloma. És l’exemple de com no s’han de fer les coses des del públic. No es pot perjudicar un col·legi, el seu alumnat i les famílies per una foto electoral. Tant Roger Cerdà com Cristina Súñer haurien de pensar en la repercussió que tenen sobre les persones els seus anuncis electoralistes”.

I és que per a la selecció de l’emplaçament, l’Ajuntament ha comés errors grossos. Per a implantar una nova activitat cal eliminar una altra en correcte ús, com és el cas del pati del centre.

L’Hotel Murta i un altre parell de parcel·les, propostes de la pròpia comunitat educativa, no s’han tingut en compte de forma seriosa i han sigut sistemàticament rebutjades. “Aquesta és precisament la vella política amb la qual vol acabar el nou Compromís. Les coses cal fer-les des del principi amb les veïnes i veïns, usuaris, col·lectius, o associacions implicades.

Ja n’hi ha prou de la política d’audiències en la qual després de prendre una decisió de forma unilateral es rep als damnificats per a tractar de convéncer-los del que no volen. Cal fer cas abans, no reunions després”, clama.

A més, la ubicació que imposa l’Ajuntament no és la més adequada. Un servei públic d’aquestes característiques ha de tindre accessibilitat i centralitat. En aquest cas és una zona perifèrica i de poca densitat de població en comparació amb unes altres del municipi, amb el que requereix desplaçaments més llargs.

Finalment el Coloma i el seu pati són un exemple d’integració social i cultural de les i els alumnes que no ha de veure’s amenaçada. Per tot això Compromís proposa el solar de l’Avinguda Selgas, però en qualsevol cas, mai el pati del Coloma.

El solar és particular però es podria arribar a un acord de permuta amb el propietari. Minguet agrega que “l’alcalde Cerdà s’ha gastat dos milions d’euros de les nostres butxaques per a fer visites guiades en Santa Clara, i el Burguer King està sobre una zona verda, així que és clar que és un tema de voluntat política. Hi ha fórmules. Quan es vol es pot”.

Minguet, que ja s’ha reunit en diverses ocasions amb la comunitat educativa del centre, i a la qual mostra tota la seua solidaritat pel seu lògic enuig, el té molt clar: “esperem que l’Ajuntament de Xàtiva no consume aquesta política de terra cremada, perquè ens tindran davant, defensant al col·legi. Si la comunitat decideix mobilitzar-se, manifestar-se o concentrar-se, allà estarem”.

WhatsApp Portal de Xàtiva