Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Ahir al matí, el membre del col·lectiu Compromís Xàtiva Josep Maria Sebastià va presentar a l’Ajuntament una sol·licitud perquè se solucione la problemàtica sobre la colònia felina situada al Jardí de la Pau.

En aquesta sol·licitud van informar a l’Ajuntament que els dies que hi ha mascletades al Jardí de la Pau, els gats de la colònia felina (gestionada pel mateix Ajuntament) fugen esglaiats pel soroll d’aquesta activitat cap al carrer Acadèmic Maravall. Aquesta fugida descontrolada provoca que molts d’aquests gats siguen atropellats pels vehicles que circulen per aquest carrer, causant la mort de l’animal.

Des de Compromís no entenen com l’Ajuntament de Xàtiva continua oferint aquest lloc per a dos activitats incompatibles i que són administrades ambdues pel propi ajuntament. “Quan es va crear la colònia i el punt d’alimentació felí s’hauria d’haver tingut en compte que no es podia emprar la zona per activitats que causaren mal als animals que s’està intentant protegir” han manifestat.

Per a Compromís, “la festa fallera és un esdeveniment que tots els valencians estimem, i la il·lusió del seu retorn no ha d’estar emprenyat per la pèrdua d’aquestes vides“. “A un lloc i en un moment on la festa fallera crea il·lusió -han continuat-, l’Ajuntament fa que aquesta il·lusió es barrege amb el dolor“.

L’Ajuntament no ha de permetre que mentre uns miren al cel amb alegria, a pocs metres altres persones hagen d’arreplegar els cadàvers dels gats que han estat cuidant durant anys” s’han lamentat des de la coalició.

Des de Compromís volen recalcar que d’aquest fet NO és culpable el món faller. “Aquestes morts són únicament responsabilitat de la mala gestió i del poc interès de l’equip de govern” han explicat. I és per aquest motiu que des de Compromís demanen als responsables que troben una solució a aquesta problemàtica.

WhatsApp Portal de Xàtiva