Competició nacional de Crossfit, subvenció i recollida de materials bàsics per a Ucraïna a Canals

90

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Arriba a Canals la competició nacional de Crossfit amb participació canalina

  • L’horari de la competició serà de 08.00 h del matí fins a les 20.00 h de la vesprada

El pròxim dissabte 5 de març tindrà lloc, al recinte ferial del Pavelló Ricardo de Tormo, la competició nacional de Crossfit organitzat per Vicent Carpio i Jose Vidal, socis de Wild Box, junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de Canals.

La competició estarà formada per 160 atletes provinents de diferents punts de la geografia espanyola. Aquests competidors i competidores disputaran les diverses categories que des de l’organització han preparat: RX, Intermedio, Master 35 i Scaled. De cada categoria, tan sols, arribaran a la final deu atletes.

Aquesta competició serà un esdeveniment continu amb tres wods, els quals es duran a terme al mateix temps, i l’esperada final. L’horari de cada una d’aquestes és aproximat, però des de l’organització confirmen que l’inici serà des de les 8 h del matí i, a partir de les 19 h començaran les finals.

Vicent Carpio ha assenyalat que «la resposta dels atletes ha sigut molt bona perquè es van rebre 400 vídeos de la gent realitzant les proves de manera online i d’aquestes, tan sols passen 20 per categoria, que són els 160 atletes que competiran de manera presencial en Canals».

La idea dels organitzadors és anar progressivament consolidant-se en aquest camp i aconseguir traslladar aquesta competició a un lloc més polivalent i augmentar la durada de la mateixa a dos dies, amb la qual cosa s’ampliarien les categories com podrien ser per parelles o per equips.

Pel que fa a la presència canalina, huit són els atletes, que pertanyen a aquest Box, els qui competiran el pròxim dissabte per ser un dels campions.

«Aquesta competició serà tot un espectacle digne de veure, no sols pel nivell dels atletes, sinó també per l’ambient festiu que es trobarà allí, i tot gràcies al speaker, Miguel Ferrero, qui animarà als participants al mateix temps que comentarà tot el que passe», declarava Carpio.

També s’ha estudiat, davall la possibilitat de pluja, traslladar aquest torneig a la pista de futbol sala ubicada en el poliesportiu municipal de Canals.

L’organització està molt agraïda amb els voluntaris del Wild Box perquè s’han encarregat de dur a terme gran part de la logística tan important en una competició d’aquesta envergadura. Aquest agraïment es fa extensible a l’Ajuntament de Canals per haver-los ajudat en l’àmbit burocràtic.

L’Ajuntament de Canals rep una subvenció de 66.000 euros per a adequar les instalacions de Serveis Socials

  • Aquesta subvenció finançarà el 63% del cost total

La Generalitat Valenciana ha concedit a la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Canals, una subvenció de 66.377,52 euros els quals aniran destinats a la millora de l’accessibilitat de l’edifici on es troba aquest departament.

Els serveis socials comprenen recursos, actuacions i prestacions que tendeixen a millorar la qualitat de vida de les persones i de la comunitat. Al local atenen un equip interdisciplinari: treballadors socials, educadors i psicòlegs, entre d’altres. Els serveis socials van dirigits a tota la població en general i de manera singular al públic que requereix atenció individualitzada i, una part molt important d’usuaris amb cadira de rodes.

La regidoria de Serveis Socials, encapçalada per Verónica Ferri, ha realitzat un estudi detallat de quines són les actuacions més importants que necessita l’edifici.

Entre les millores més urgents es troben la redistribució en planta del local; el disseny dels serveis; l’accés de l’amplària de les portes i sobretot, la divisió dels despatxos d’atenció al públic, els quals no compleixen amb les normes d’accessibilitat.

Altres de les obres que es duran a terme són l’adequació de les façanes i particions d’accessibilitat; de la fusteria, vidrieria i protecció; la millora del revestiment; la instal·lació de la senyalística oportuna i equipament de l’accessibilitat i per últim, la millora de la gestió de residus.

Una vegada realitzades aquestes obres s’eliminaran les barreres arquitectòniques que dificultaven el pas de les persones amb discapacitat funcional i podran ser ateses sense cap impediment.

L’Ajuntament de Canals es solidaritza amb Ucraïna amb la recollida de materials bàsics

L’Ajuntament de Canals ha posat en marxa una sèrie d’actuacions per a ajudar a Ucraïna, davant la invasió russa, en la recollida material bàsic.

En aquest respecte s’ha establit com a punt de recollida la Casa de la Cultura Ca Don José, en horari de 9.30 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h. Allí, s’arreplegarà material sanitari, tèxtil, higiènic, de refugi, aliments no peribles i altres materials, com utensilis de cuina i de comunicació com ràdios, telèfons mòbils o walkie-talkies entre d’altres.

L’alcaldessa, Mai Castells, s’ha posat en contacte amb els veïns i veïnes ucraïnesos/eses, que viuen a Canals, per a interessar-se sobre l’estat de les seues famílies en el país i també per conéixer de primera mà quines són les necessitats més urgents per al poble ucraïnés i poder, d’aquest forma, ajudar en tot el necessari.

A més a més, el pròxim dimecres, 9 de març, tindrà lloc, en la Plaça de la Vila a les 20.00 hores, una concentració en repulsa de la invasió de Rússia cap al poble ucraïnés. En ella, es llegirà un manifest escrit per una veïna d’Ucraïna al municipi, junt amb ella estaran acompanyant-la la resta dels veïns i veïnes ucraïnesos/eses.

L’alcaldessa està en contacte directe tant amb la Vicepresidència del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives com en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a oferir la col·laboració de la localitat per a ser un municipi acollidor amb la finalitat d’atendre la situació de les persones nouvingudes d’Ucraïna.

Des dels mitjans de comunicació del consistori es donarà més informació sobre com sol·licitar ser una família acollidora per a ajudar als refugiats/des.

WhatsApp Portal de Xàtiva