Comença la nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP)

És el quart any consecutiu que la ciutat de Xàtiva acull aquest programa

103

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Xàtiva acull, per quarta vegada, el programa JOVE OPORTUNITAT (JOOP). Aquest programa és una actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), en el qual s’adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat”, sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de la Joventut -IVAJ-).

Els participants són joves amb baix nivell de formació, això és: que tenen una titulació inferior a Batxiller o a FP de Grau Mitjà. El perfil del jove o la jove del programa és molt variat, des de joves que estan en un moment de desorientació i es pregunten “què faig ara?”, fins altres que sempre han estat en el grup de “repetidors”, que tenen l’etiqueta posada, altres que s’han col·locat darrere de la façana de “em dóna tot igual” amb sentiments de negativitat o rebuig cap a l’escola i tot en general.

L’objectiu d’aquest programa és la reducció de l’Abandonament Educatiu Primerenc, apuntant a la consecució de l’obtenció d’un títol d’FP de Grau Mitjà pel jove participant. En una economia que es dirigeix a la digitalització i l’automatització, aquestes persones sense formació estan en greu risc d’entrar en la seua vida adulta el col·lectiu dels exclosos.

El programa es realitzarà des del mes de febrer fins al mes de juny, amb una durada de 5 hores diàries, de dilluns a divendres, i es realitza en la Casa la de la Joventut. Aquesta iniciativa destaca per combinar estratègies de coaching grupal i individual, per a la construcció d’un projecte de vida, amb l’orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a empreses on podran analitzar els diferents perfils professionals i les vies d’accés o requisits per a eixos llocs de treball.

WhatsApp Portal de Xàtiva