En novembre de 2017 es va iniciar el primer procés participatiu anomenat decidim la Pobla, on les veïnes i veïns de la Pobla Llarga podien presentar projectes que consideraven necessàries per al seu poble.

Després de l’èxit de la primera edició, on es presentaren 20 projectes, 8 passaren a votació, i finalment 5 foren elegits, l’Ajuntament de la Pobla Llarga considera que aquest és un procés necessari per a la població, ja que mostra les necessitats la nostra població.

Des de l’1 d’octubre fins el 30 de novembre de 2018, els poblatans i les pobletanes podran enviar les seues propostes per començar amb el procés.
L’actual govern sempre a cregut en la necessitat de fer participar a la ciutadania en la presa de decisions que els afecta de ple, com és on invertir els seus impostos” comenta el portaveu del govern Ximo Vidal. “La situació en que ens vam trobar l’ajuntament en el 2015 ens va obligar a retardar fins al pressupost del 2018 la incorporació de crèdit al capítol 6, el d’inversions. Era un pas necessari per poder posar en marxa aquesta iniciativa de participació i què com ja anunciarem, tindrà la seua continuïtat al pressupost del 2019, amb la mateixa quantia que aquest, 50.000 €” afirma Vidal.