“COESPE en defensa de les Pensions Públiques” es manifestarà a Madrid el pròxim 16 d’octubre

67

Solopizza Xàtiva

Es continua preparant la manifestació que “COESPE en defensa de les Pensions Públiques” durà a terme el pròxim dia 16 d’octubre a Madrid.

El dimarts dia 14, entre les 11.30 i les 13 hores, en la recollida de signatures “per una auditoria dels comptes de la S/Social” en l’Albereda, repartiran un fullet amb els telèfons de contacte per a poder utilitzar els autobusos disponibles.

En el cas de Xàtiva, per a reservar places en l’autobús, cal telefonar al 654715925.

Per què hem de manifestar-nos a Madrid el pròxim 16 d’octubre?

 • Per a exigir una AUDITORIA DE LA SEGURETAT SOCIAL. La gran mentida sobre la qual s’assenten per a desmuntar el Sistema Públic de Pensions, és que la Seguretat Social té dèficits que la fa inviable. L’Auditoria, posaria al descobert, que la veritat és que s’ha gastat molts diners de les pensions en despeses alienes a aquesta.
 • Perquè totes les Pensions, Contributives i No contributives s’igualen almenys al SMI. No podem acceptar la situació de pobresa extrema de milions
  de persones pensionistes, que després de tota una vida aportant a la societat, es veuen abocades a una vellesa miserable (situació que afecta majoritàriament les dones que van dedicar les seues vides a les cures de les persones).
 • Per a reivindicar que 2’36 milions de pensions de viduïtat(92% dones), aconseguisquen el 100% de la pensió original i no el 52% o el 60%, si corresponen a persones majors de 65 anys
 • Per a defensar la jubilació als 65 anys. També el dret a jubilar-se amb menys edat sense penalització, si s’ha cotitzat més de 40 anys. Les reformes
  que des de 2011, han fet els successius governs han consistit a augmentar l’edat de jubilació mentre que no parava de pujar l’atur juvenil, pròxim hui al 40%. Aquestes polítiques no busquen resoldre els problemes socials, busquen el benefici d’uns pocs, als quals els convé un exèrcit de mà d’obra barata per a pagar sous de misèria.
 • Perquè es deroguen les Reformes laborals. Per a tindre pensions dignes, és necessari que els sous també ho siguen.
 • Per a denunciar que, a través de la negociació col·lectiva dels convenis, es pretén incloure en ells plans de pensions privats, generant una
  divisió dins de la classe obrera entre aquells sectors amb força de negociació i qui no la tenen, és a dir, els sectors més precaris.
 • Perquè no podem resignar-nos al fet que els diners del Sistema Públic de Pensions caiga en mans de bancs i fons d’inversions, que és el que pretén la reforma d’Escrivà per a fer negocis d’un bé social com són les pensions. Ja tenim experiència d’això en altres sectors com a sanitat, ensenyament, energia, etc.

WhatsApp Portal de Xàtiva