Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Ara, més que mai, som una comunitat que camina junta. Aquest ha estat el missatge més repetit en totes les circulars internes des de les primeres mesures sanitàries amb el Covid-19 fins, posteriorment, l’establiment de l’estat d’alarma. Per això, Claret Xàtiva, ja en els primers moments de la crisi, es va posar a treballar amb previsió per garantir tant la salut com la docència del seu alumnat. Gràcies a això, ara, en les setmanes de confinament, les classes des de casa funcionen amb total normalitat i el col·legi està més unit que mai.

En l’àmbit docent, gràcies al fet que Claret Xàtiva sempre ha apostat per les noves tecnologies, l’adaptació al sistema no presencial ha estat molt natural i senzilla, ja que tots els alumnes i famílies ja funcionaven amb les eines que ara permeten continuar des de casa. Mentre que en Infantil i Primària s’envien dues vegades per setmana el treball a realitzar en els seus llibres escolars, en Secundària i Batxillerat al comptar amb el Projecte IMPLE, ja es funcionava amb una plataforma pròpia on estan allotjats i seqüenciat tots els continguts.

Per a millorar encara més l’acompanyament personalitzat, en tots els nivells s’han habilitat dues hores diàries d’atenció online i s’ha complementat la docència amb correus electrònics de dubtes, vídeos i àudios del professorat i material de reforç. Fins a les oracions matinals s’han mantingut amb normalitat. A més, el col·legi ha col·laborat amb Conselleria i Ajuntament per fer arribar a l’alumnat amb beca de menjador els seus bons alimentaris per a canviar a Consum.

Però, a més, convençuts de la seva vocació social, des del primer dia de l’estat d’alarma es va crear a Claret Xàtiva la iniciativa #todoirábien amb una gran cadena d’ànims virtual on els alumnes, amb els seus dibuixos i relats, cada dia animen per les xarxes socials als seus propis companys, familiars o sanitaris. També s’ha posat en antena el podcast radiofònic “El Pont del Claret” on, des del positivisme, s’ha connectat a les famílies i col·legi amb notícies, consells i, sobretot, la veu de tots en un mateix espai.

I, tot i això, s’ha fet un pas més. Junt a posar a disposició de les autoritats el material de laboratori i les impressores 3D amb les quals compta el col·legi, Claret Xàtiva està contribuint a la iniciativa Covid-19 Makers de l’EPSA-UPV d’Alcoi fabricant en 3D suports de pantalles de protecció destinats a la sanitat pública a més de col·laborar amb personal i voluntaris per al suport tècnic i disseny.

En un context difícil com l’actual, el Col·legi Claret continua fermament amb la seua vocació: acompanyar als seus alumnes per ajudar-los a convertir-se en futurs ciutadans que actuen amb valors i coneixement. El demà s’escriu des de les aules de hui. Encara que, temporalment, les aules estiguen a casa.

WhatsApp Portal de Xàtiva