Cerdà anuncia l’elaboració d’un pla local de salut mental

Roger Cerdà: “hem capgirat les polítiques per a la gent jove incrementant els recursos i les activitats a la Casa de la Joventut”

72

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’alcalde i candidat a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Roger Cerdà, ha participat aquest matí a l’encontre polític organitzat per l’IES Josep de Ribera, dirigit a alumnes de 2n de Batxillerat i amb presència de les distintes formacions polítiques que concorren a les eleccions, a excepció del PP qui ha declinat la invitació.

Durant l’encontre polític, Cerdà ha explicat que «en 2015 ens trobàrem amb un terç de tècnic de Joventut, amb un pressupost de 30.000 € i amb una Casa de la Joventut sense activitat; i capgiràrem la situació amb un augment del pressupost per a l’àrea de joventut d’un 567%, més de 300.000 €, i amb l’ampla activitat que actualment es desplega des de la Casa de la Joventut». Cerdà també ha posat en valor iniciatives com la creació del JOC o de la xarxa de participació per a la joventut, com ara el cas dels programes de corresponsals juvenils.

Pel que fa a propostes electorals, l’alcalde ha destacat la creació de nous espais per a la joventut de Xàtiva, com ara la sala d’estudis que estarà ubicada a la nova ampliació de la biblioteca municipal, així com la reforma integral i millora de l’accessibilitat de la Casa de la Joventut.

A preguntes dels i les estudiants assistents sobre el tema d’ocupació i estudis, Cerdà els ha parlat de dues mesures dutes a terme per l’ajuntament. En primer lloc, l’oficina Orienta Jove, l’espai d’orientació laboral, professional i d’estudis habilitat per a que les persones joves sàpiguen cercar ofertes de treball per Internet, o també com fer el seu primer currículum. Així mateix, l’alcalde s’ha referit al Programa Experiència on es contracten a joves per a que tinguen una primera experiència laboral, durant 6 mesos, a mitja jornada, modalitat que els permet continuar formant-se.

Interés per la salut mental

Un altre dels temes que ha generat interés ha estat la problemàtica de la salut mental entre els col·lectius més joves de la població. Front a aquesta inquietud, Roger Cerdà ha explicat la iniciativa prevista de dur a terme un pla municipal de salut mental i prevenció del suïcidi, necessitat detectada arran l’elaboració d’una una enquesta duta a terme per l’àrea de Joventut amb la finalitat de detectar els índexs d’assetjaments i de vulnerabilitat emocional entre la població escolar. En relació a aquesta situació, val a dir que per part de l’ajuntament es va iniciar el programa Jovement, que a beneficiat a més de 110 persones, amb una mitjana de 7 o 8 atencions per cas.

Finalment, en la seua al·locució final, l’alcalde ha animat a les xiques i xics presents a que participen en la propera cita electoral, ja que, segons Cerdà, “totes aquelles qüestions que no decidiu vosaltres mateixos, les decidiran per vosaltres”.

WhatsApp Portal de Xàtiva