Carmina Valiente, nova directora territorial d’Educació

275
  • El director territorial de València, Santiago Estañán, es jubila després de 48 anys de trajectòria educativa
  • Carmina Valiente, directora de l’IES Lluís Vives de València, assumeix el relleu de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a València a partir de l’1 d’agost

La Direcció Territorial d’Educació a València canvia de responsable amb la jubilació de Santiago Estañán després d’una trajectòria de 48 anys dedicada al treball per una educació valenciana de qualitat com a docent, inspector i director territorial els últims cinc anys.

Santiago Estañán va començar la seua trajectòria docent com a mestre en l’actual CEIP Les Arts de València l’any 1973. Llicenciat en Ciències de l’Educació i Sociologia, també ha sigut inspector d’Educació durant 12 anys i cap de servei de la Conselleria durant cinc anys. En 1995 aprovà les oposicions d’ingrés al cos de professores i professors de Secundària de la Generalitat, com a docent de Llengua Castellana, i després com orientador va treballar en instituts d’Alfafar, Catarroja i València. A més, és membre fundador del grup Dissabte, d’animació en temps lliure, que va ser un referent en la formació de monitors i monitores de campaments i colònies d’estiu.

Estañán s’acomiada de la Direcció Territorial “agraït per poder haver participat en primera línia en l’apassionant tasca de reconstrucció de l’escola valenciana, un treball en què el Govern del Botànic, especialment el conseller Vicent Marzà i el secretari autonòmic Miquel Soler, s’estan deixant la pell i al qual ara s’ha afegit el sobreesforç de fer front a la COVID-19“.

Carmina Valiente: un referent educatiu des de l’IES Lluís Vives de València

Directora de l’IES Lluís Vives de València i professora d’Anàlisi Musical, Carmina Valiente serà la nova directora territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a València a partir de l’1 d’agost.

Membre de l’Associació de Directors i Directores d’IES del País Valencià, Carmina Valiente és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i titulada superior en Piano i Composició pels conservatoris superiors de música de Madrid i València, respectivament. A més, ha estudiat Pedagogia Musical a l’Orff Institut de Salzburg (Àustria).

Des de 1994 és funcionària de carrera del cos de professores i professores de Secundària de la Generalitat. Ha donat classes de Música i Dibuix en instituts d’Alacant, Quart de Poblet, Xàtiva i al Lluís Vives de València, on ha passat 19 anys, els últims 12 com a directora.

Explica que arriba a la Direcció Territorial “amb il·lusió i compromís per fer les coses bé i amb ganes de treballar amb la mateixa passió i honestedat amb que ho he fet al capdavant del Lluís Vives, aprenent d’uns i altres i, per damunt de tot, escoltant i dialogant molt“.

WhatsApp Portal de Xàtiva