Canals rendeix homenatge a l’entrada de la primera Soca i als valencians presents en els camps de concentració nazis

170

Solopizza Xàtiva

Centelys

Canals rendeix homenatge a l’entrada de la primera Soca amb un acte simbòlic

El pròxim 7 de desembre, a partir de les 23.00 hores, es durà a terme a Canals l’acte simbòlic que rendirà homenatge a la tradicional “Entrà de la Primera Soca”, la qual, dona inici a les festes patronals de Sant Antoni Abat.

Aquest any, i com a conseqüència de la COVID-19, s’ha establert un esdeveniment, protagonistes dels quals seran les cavallerisses que engalanades amb les seues millors vestimentes recorreran els carrers per on passaven transportaven les “soques”.

Les cavallerisses aniran acompanyades per la banda de música i junts realitzaran un itinerari especial, d’anada i tornada, que anirà des de la plaça Major fins a la plaça Pont del Riu. Concretament recorreran els carrers de La Torreta, El Salvador, plaça Major, Beato Factor, Gramàtic Gil, La Pau, Valencia i tornaran a la plaça Major.

El regidor de Cultura, Miquel Alventosa, ha animat a la gent que acudisca «perquè forme part d’aquest esdeveniment i recorde eixa nit, encara que de manera simbòlica, com l’inici de les festes majors de Canals, però sempre amb respecte, prudència i mascareta».

Canals serà la seu de l’acte d’homenatge als valencians i valencianes presents en els camps de concentració nazis

El Centre Cultural Calixte III de Canals albergarà, el pròxim 13 de desembre, l’acte d’homenatge als valencians i valencianes que van ser deportades o assassinades als camps de concentració nazis.

A l’homenatge hi assistiran gran nombre de representants polítics com diversos consellers, alcaldes i alcaldesses dels pobles de la comarca de la Costera, així com familiars de les víctimes dels camps de concentració. A més a més, hi haurà un record especial per als veïns i veïnes de Canals que van estar presents en aquests camps de concentració.

L’alcaldessa, Mai Castells, està molt agraïda amb l’organització per «haver comptat amb la localitat de Canals per a desenvolupar aquest acte tan dolent i tan emotiu per als familiars de les víctimes».

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Canals elabora l’Estratègia del Pla Jove 2022-2026

  • Canals compta per primera vegada amb una tècnica de joventut

En el plenari ordinari celebrat el passat 25 de novembre a l’Ajuntament de Canals, es va dur a terme l’aprovació, per unanimitat, de l’Estratègia del Pla Jove de Canals 2022-2026 impulsada per la Regidoria de Joventut.

Aquest document és l’avantsala del futur Pla Jove de Canals, el qual, determina els passos i la temporalitat que es seguirà en el disseny, construcció i redacció del Pla.

En paraules de Laia Segarra, tècnica de joventut del consistori, «es marca un punt de partida per a iniciar les polítiques juvenils i funciona com una eina de treball dinàmica i viva, que permetrà respondre a les necessitats i demandes dels i les joves del municipi».

La regidora Isabel Arnau està molt satisfeta amb aquesta proposta perquè «és un document que reflecteix el compromís de la Regidoria de Joventut amb l’IVAJ i la mateixa joventut del municipi».

Cal recordar que Canals compta per primera vegada amb l’atorgament de la subvenció prevista dins del Pla concertat de Joventut 2019-2023 de municipalització de les polítiques integrals de joventut, amb la finalitat de la contractació d’un professional de joventut amb funcions de planificació, coordinació i organització de les polítiques integrals d’aquesta àrea.

WhatsApp Portal de Xàtiva