Solopizza Xàtiva

El Consorci per a la gestió de Residus V5 – COR ha donat a conèixer les dades de les tones de residus de Canals dels anys 2017 i 2018 mostrant una comparació i l’evolució de les tones de residus abocades pels veïns del municipi.

Durant l’any 2018, cada mes exceptuant novembre, Canals ha generat menys residus que l’any anterior. Aquesta reducció progressiva ha permés que, en total, la creació de fem s’haja reduït en 90 tones que equival a 7 kilograms menys per persona, sols a Canals.

La reducció de la generació de residus sòlids urbans, residus que s’aboquen al contenidor orgànic verd, permet abaratir el rebut del COR. Per aquest motiu, de la mateixa manera que durant l’any 2018 van haver 792 unitats fiscals bonificades a Canals, els resultats positius d’aquest exercici permetran mantenir aquestes bonificacions que aniran destinades a les persones que més hagen reciclat.

Els residus més depositats són, en aquest ordre, els enderrocs i els abocaments voluminosos amb 743,86 tones i 342,88 tones respectivament, seguits de la fusta amb 321,14 tones. el paper i cartró (10%). També destaquen les xifres de la pintura i d’envasos contaminats que ascendeix a les 255,36 tones, així com els biodegradables de jardineria que superen les 162 tones. Totes aquestes xifres, junt a altres abocaments com matalassos, paper i cartró o piles entre altres, superen i, fins i tot, dupliquen les dades de l’any 2017.

Sense lloc a dubte, totes aquestes aquestes xifres mostren la necessitat que té el poble de Canals de comptar amb el servei de l’ecoparc tots els dies, inclús els caps de setmana. Cal destacar que a Canals, l’ecoparc fixe està obert de dimarts a dissabte, de 10:00h a 19:00h, i diumenge , de 10:00h a 14:00h. Per tant, sols tanca quan l’ecoparc mòbil està en funcionament a la Plaça Pont del Riu.

Ricardo Requena, alcalde de Canals, ha manifestat que «aquestes xifres són molt positives i mostren un gran compromís del veïns i veïnes del municipi que estan canviant els seus hàbits de vida pensant per col·laborar, entre tots, a millorar el medi ambient». «Aquestos resultats han d’animar-nos als representants municipals a treballar per portar endavant treballs i accions que faciliten el reciclatge com el canvi en l’horari de l’ecoparc i la instal·lació de l’ecoparc mòbil a Canals i a les pedanies», ha afegit.

Mai Castells, regidora de Serveis Municipals, ha assegurat que «des de la Regidoria volem continuar treballant per aconseguir un territori molt més sostenible i, entre tots, hem d’aconseguir que tots els ciutadans es comprometen i ens unim per millorar el medi ambient».

WhatsApp Portal de Xàtiva