Canals modernitzarà el Mercat Municipal i organitza el “Dimecres Violeta”

59

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El Mercat Municipal de Canals rep una subvenció de la Unió Europea de 450.000 euros per a la seua modernització i rehabilitació

  • L’Ajuntament de Canals aportarà el 20% de la subvenció que ascendeix a 112.054 euros més I.V.A

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha atorgat una subvenció, finançada per la Unió Europea, de 448.216 euros per a la modernització i rehabilitació del Mercat Municipal de Canals.

Aquesta subvenció es troba dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per al desenvolupament dels mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització.

Entre les actuacions que es duran a terme s’inclouen la transformació digital, que consistirà en la creació de la pàgina web, així com l’ampliació de la xarxa wifi; la millora dels punts de venda; la instal·lació de fonts d’energia renovables i de climatització; activitats relacionades amb la formació, com la realització de cursos de màrqueting i venda online i finalment, en la creació de la senyalística i marca del mercat municipal. També es duran a terme les obres per a la rehabilitació de l’edifici.

Tant la regidora Hilzonde Badía, com l’alcaldessa Mai Castells, han tingut diverses reunions per a informar amb detall del procés a totes les parts implicades. Primerament, es van reunir amb els tècnics d’urbanisme de la Casa de la Vila per a estudiar les línies d’actuació.

Tanmateix, Badía va informar del projecte a l’Associació de Venedors i Venedores del Mercat Municipal, els quals van rebre amb gran entusiasme aquesta bona notícia que obrirà el camí cap a un mercat excel·lent. I per últim, aquesta mateixa vesprada, tant la regidora com l’alcaldessa, han fet partícips als portaveus de la corporació municipal d’aquest projecte tan beneficiós per al poble.

Des del consistori es vetlarà perquè els venedors i venedores del Mercat Municipal puguen desenvolupar la seua tasca de la millor manera possible durant el temps que duren les obres”, assegurava Hilzonde Badía. Així també “volem donar l’enhorabona i reconéixer el treball a la cap de departament d’ADL del consistori, per aconseguir que el mercat de Canals obtinguera una de les majors puntuacions i, d’aquesta manera, dotar al nostre municipi d’un edifici modern i adaptat a les noves tecnologies i als nous temps. Des de l’equip de govern ens deixarem la pell en tots els projectes que beneficien a Canals”, remarcava Mai Castells.

L’activitat “Dimecres Violeta” dona veu a les víctimes de la mutilació genital amb el documental “La manzana de Eva”

El pròxim dia 6 de febrer es commemora el Dia Internacional de Tolerància Cero amb la mutilació genital femenina. I per aquesta raó, la Regidoria d’Igualtat, mitjançant l’activitat feminista “Dimecres Violeta”, vol posar veu a les víctimes d’aquesta acció tan menyspreable amb el documental “La manzana de Eva”.

La mutilació genital femenina és una pràctica que implica l’alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que internacionalment és reconeguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les xiquetes.

El llargmetratge documental “La manzana de Eva’’, dirigit per José Manuel Colón, tracta sobre la mutilació genital femenina, amb històries i testimonis de víctimes que han patit en primera persona aquesta pràctica tan infame per a les dones.

Des de l’Ajuntament de Canals volen mostrar el rebuig davant aquestes accions tan dolentes per a les xiquetes i les dones que continuen estan sotmeses hui en dia. Per aquest motiu, des del consistori es convida a la visualització d’aquest documental per tal d’aprendre una miqueta més d’aquesta acció.

WhatsApp Portal de Xàtiva