Solopizza Xàtiva

PoolWork Xàtiva

En el darrer plenari de l’Ajuntament de Canals es va aprovar, per unanimitat, el pla de gestió i control de les colònies felines urbanes en el terme municipal de la localitat.

D’acord amb les dades aportades per l’Associació per a la Defensa dels Animals (ADA), hi han 26 colònies felines localitzades en àrees urbanes del terme municipal de Canals com són: La Torre (5), Aiacor (4), Canals (16) i Torre-Cerdà (1).

La implementació d´aquest Pla constitueix una aposta per l’actual Equip de Govern per exercir un control sobre les colònies felines presents al terme, i que té com a objectiu principal vetlar pel benestar animal, garantint les seues condicions sanitàries, així com evitar possibles molèsties associades a la presència d’aquests.

Aquest Pla recull, no sols les pautes a seguir per formalitzar una colònia, sinó també regularitzar les figures de cuidadors autoritzats, estratègia des del punt de vista sanitari a seguir, mitjançant el mètode C.E.R: Captura, Esterilització i Retorn de l’exemplar i accions necessàries per a formar, promoure i sensibilitzar a la ciutadania en matèria de benestar animal.

En breu es posarà en marxa el programa municipal de voluntariat sobre les colònies felines, on els interessats podran remetre les seues sol·licituds per a formalitzar aquestes colònies controlades.

En paraules de la regidora de Benestar Animal i Serveis Socials, Verónica Ferri, agraeix l’esforç d’aquests voluntaris que “mantenen localitzades i controlades aquestes colònies de manera desinteressada”.

WhatsApp Portal de Xàtiva