Canals celebra el “Dimecres Violeta” i millora el rocòdrom municipal

39

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

La castellonenca Isabel Ferrer és la protagonista del “Dimecres Violeta” de Canals

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha posat el focus en la nova sessió del “Dimecres Violeta”, en la figura de la veïna de Castelló, Isabel Ferrer.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives realitza diverses accions per a promocionar i executar mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones, l’atenció a la dona, la promoció, la participació i els programes de la dona.
Per a contribuir al compliment d’aquest objectiu, es van crear en 1999 els Premis “Isabel Ferrer” de la Generalitat.

D’aquesta manera, es commemora aquesta dona que va contribuir, al segle XVIII, a la promoció educativa de les xiquetes creant “La Casa de la Enseñanza” de Castelló, la primera escola d’ensenyament gratuït, inaugurada l’1 d’octubre de 1778, per a xiquetes sense recursos econòmics.

Aquests premis estan creats per a reconéixer i premiar a aquelles persones que lluiten per la igualtat entre homes i dones.

L’Ajuntament de Canals millora el rocòdrom municipal del Pavelló Ricardo Tormo

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Canals ha adequat el rocòdrom municipal als nous temps de l’escalada, amb millores i ampliacions de les instal·lacions.

El rocòdrom municipal té unes característiques que la diferencien de la majoria de rocòdroms públics de la Comunitat Valenciana. En aquest cas, presenta una zona de bloc de 3 metres dalt per 5 metres de llarg sense inclinació (0º graus). A més a més, una part de la zona d’escalada esportiva té unes dimensions i inclinacions que la fan única: «com si s’escalara pel sostre».

Gràcies a aquesta nova adaptació, el Club de Muntanya i Escalada “Directe al Cim” de Canals està d’enhorabona. Per a ells, ha suposat un avançament immillorable perquè els més menuts i menudes, i també pels adults, puguen gaudir d’aquest esport, que cada vegada compta amb més adeptes.

L’escalada és un esport que ajuda al desenvolupament psicomotriu i afavoreix l’aprenentatge, el treball cooperatiu i diferents formes de socialització tant per a menuts i menudes com per a adults. També treballa la lateralitat del cos, les pors i la integració, la qual cosa és important per a treballar malalties de caràcter psicològic.

A banda de l’escola d’escalada, el club té una llarga trajectòria i aquest any arriba a més de 90 federades i federats. «Tot un èxit, que amb l’ampliació i la compra de nous materials, per part de l’Ajuntament de Canals, hem millorat i molt la instal·lació. Gràcies a açò, el Club de Muntanya i Escalada “Directe al Cim” estem preparats per a acollir alguna de les competicions d’escalada que organitza la FEMECV i que per al 2023 demanarem per a poder realitzar-la a les nostres instal·lacions», senyalen des del club d’escalada local.

A més, l’artista grafiter, veí de l’Alcúdia de Crespins, Àngel “Xolaka” ha sigut el responsable del disseny del rocòdrom. En aquests últims anys Xolaka està desenvolupant i experimentant un art més urbà, a través de la pintura mural i en el que es pot apreciar influències de la resta d’arts creatives.

WhatsApp Portal de Xàtiva