Canals celebra de manera simbòlica l’entrà de la primera soca

98

Solopizza Xàtiva

Centelys

L’Ajuntament de Canals, sorprenia el passat 7 de desembre a tots els veïns i veïnes del municipi, amb la celebració de manera simbòlica de l’entrà de la primera soca,
un dels primers actes de les festes patronals de sant Antoni Abat que la pandèmia s’ha endut també per davant.

Cap a les 20:00 h., del passat dimarts, la policia local s’encarregava d’encapçalar la desfilada dels carreters i cavalleries que degudament engalanades per a l’ocasió, passejaren per alguns carrers del municipi i també per les pedanies d’Aiacor i Torre-cerdà.

Les cavalleries encarregades de dur a terme aquestes soques simbòliques, pertanyien als traginers canalins Guillermo Sancho i José Chorques, que any rere any posen els seus millors animals a disposició dels representants de les festes grans de Canals.

Moltes veïnes i veïns de Canals eixiren emocionats als balcons i finestres de les seues llars per veure el pas de les cavalleries, en una nit on els sentiments pel record de la festa brollaven per tot arreu.

L’acte simbòlic de l’ entrà de la primera soca va concloure amb el tradicional revolteig de campanes que a les 12 de la mitjanit sonaren a la plaça Major amb molt de sentiment i enyorança.

L’alcaldessa Mai Castells es mostrava emocionada i alhora amb sentiments contraposats, afirmava que “malgrat la covid-19 calia fer alguna cosa per a recordar el dia en el qual els canalins preparem l’elaboració de la nostra foguera entrant les primeres soques a la plaça Major i així ho hem fet amb un acte simbòlic donant el protagonisme que calia a les cavalleries que cada 7 de desembre fam possible aquest acte“. A més, l’alcaldessa volia agrair públicament, “a totes i tots els que han fet possible aquest esdeveniment, policia local, brigada d’obres, personal de neteja, consell de la festa, l’església parroquial i els propietaris de les cavalleries“.

WhatsApp Portal de Xàtiva