Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • Una iniciativa que ens convida a remirar la forma de relacionar-nos amb les ciutats, d’una manera més sostenible i respectuosa amb la ciutadania i el medi ambient
  • La presentació del tricicle ha estat aquest el divendres 5 de novembre a les 12.00 h a la plaça de la Seu i ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà

En la setmana que el planeta debat com aconseguir frenar el canvi climàtic, des de Xàtiva naix una nova mirada cap a la mobilitat urbana, repensada per a ser més sostenible i aportar nous valors a l’experiència turística de la ciutat. D’aquesta manera Calma serà un servei d’ecomobilitat encarat a les persones que visiten la capital de la Costera i volen gaudir-la de manera assossegada, pròxima al caliu de la seua gent; sense agreujar els problemes de massificació i excés de vehicles contaminants pel centre del municipi.

Durant l’acte de presentació del primer tricicle de Calma, que ha tingut lloc a la plaça de la Seu de Xàtiva aquest divendres, el seu impulsor, Eduard Gandia, ha declarat que “hui comença a rodar per Xàtiva alguna cosa més que un eco_tricicle. Passejar amb CALMA per Xàtiva suposarà molt més que visitar la ciutat amb una bicicleta de tres rodes, significarà optar per l’eco_mobilitat urbana sostenible, per un canvi de ritme, per ciutats més conscients, per un planeta millor”. Entre els participants a l’acte s’hi trobava l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, junt amb membres de la corporació municipal com la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, i la de Turisme, Raquel Caballero. Per a Cerdà “el fet que nasca aquesta iniciativa, que vinga a sumar-se als treballs que s’estan fent des de l’Ajuntament, és tremendament positiva, volem que aquesta ciutat es puga gaudir d’una forma molt més calmada, molt més tranquil·la, crec que és el repte que tenen les ciutats hui en dia”.

Calma porta al seu ADN els principis de l’Agenda 2030 i treballa per a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per això, la seua proposta es basa en un tricicle d’alta tecnologia d’eficiència energètica que combina la tracció humana amb una assistència elèctrica al pedaleig. Tot això, des d’un disseny d’avantguarda i materials que respecten el medi ambient i de llarga durabilitat. Un vehicle construït per a fer front a l’obsolescència programada i que cerca ser còmode tant per als seus usuaris com per a les persones amb qui comparteix la ciutat.

La iniciativa es declara enamorada del territori valencià i en particular de Xàtiva, per aquest motiu volen començar a pedalejar pels seus carrers, amb una proposta de ruta turística que ha comptat amb la complicitat del seu Ajuntament per a poder aportar nous serveis a la ciutat. Des de Calma s’aposta per sumar noves mirades per a canviar la inèrcia dels temps i ser part de la solució dels xicotets problemes quotidians dels centres històrics i així ajudar a la seua pacificació, el que sens dubte ajuda a la felicitat tant de la ciutadania que conviu cada dia amb el turisme com a la mateixa experiència dels que les visiten.

El recorregut inicial, concebut principalment per als turistes, però no únicament per a ells, començarà a la Tourist Info, davant de l’emblemàtica Font del Lleó i anirà discorrent en zigzaga per diferents carrerons, places i fonts de la ciutat visitant pausadament els principals atractius del centre històric, cultural i patrimonial, fins a acabar, quasi una hora després, en un dels punts més màgics de la ciutat, la plaça de la Seu. El vehicle disposarà d’un sistema d’àudio en diferents idiomes que assossegadament anirà contant als clients pinzellades i anècdotes d’aquesta ciutat, fent molt més rica l’experiència de transitar per ella. El servei arranca en horari de proves a partir del cap de setmana del 13 de novembre, i el seu horari habitual serà de dimecres a diumenge, de 10 h a 14 h i dissabtes de vesprada de 16 h a 19 h, no obstant això, Calma també està a disposició del sector hostaler o d’esdeveniments de la ciutat per a sumar un colp de mà i enriquir l’experiència dels seus usuaris.

WhatsApp Portal de Xàtiva