Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Caixa Ontinyent va rebre ahir la visita de Carlos San Juan, el protagonista de la campanya “Soc major, no idiota” llançada en change.org amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre les necessitat de millorar l’atenció a les persones majors i dependents en les entitats financeres. Cal destacar que, en els últims anys, l’acceleració en la transformació digital del sector, el tancament d’oficines i la reducció de plantilles han anat minvant l’atenció presencial, amb especial incidència en persones majors i dependents, i sobretot, en les localitats xicotetes.

El senyor San Juan ha sigut rebut pel President de Caixa Ontinyent, José Pla, i pel seu Director General, Vicent Penadés, en la seu central de l’entitat. En la visita li han mostrat el model d’actuació d’una caixa que es va fundar en 1884 per a contribuir al benestar de la societat i que deu la seua supervivència precisament a la fidelitat a eixe model d’entitat territorial, pròxima i amb una gestió prudent.

En els últims anys, Caixa Ontinyent ha anat expandint-se per les comarques centrals valencianes i, malgrat la crisi i en contra de la tendència del sector, està mantenint la seua presència en les localitats, fins i tot en les més xicotetes, moltes d’elles amb menys de 2.000 habitants.

Acompanyat del President i del Director, el senyor San Juan ha conegut, a més, la seu central de la Caixa, remodelada fa uns anys, el Centre Cultural Caixa Ontinyent i una de les oficines de la ciutat.

Una entitat conscienciada

Caixa Ontinyent és una entitat conscienciada i compromesa amb els seus majors i amb les persones dependents. Manté una atenció personalitzada que fins i tot va a potenciar amb algunes mesures específiques com un horari ampliat de caixa, personal especialitzat, prioritat en casos alta afluència de públic, atenció telefònica, adaptació de caixers per a millor accessibilitat i simplicitat en la seua utilització, i seguiment continuat per a adaptar el servei a l’evolució de les situacions i a les necessitats concretes i puntuals.

Al mateix temps, des de la Fundació Caixa Ontinyent, i més concretament des del seu programa d’educació financera, s’impulsaran programes específics de formació en eines d’accés a comptes, utilització de mitjans de pagament i mitjans digitals, i prevenció de fraus, entre altres.

El President de l’Entitat, José Pla, ha incidit en el compromís històric de la caixa amb la seua gent i la solvència que ha demostrat. “De fet, és l’única caixa d’estalvis de la Comunitat Valenciana, una de les dos que va sobreviure al procés de reestructuració financera i l’única que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials en el seu territori, millorant la qualitat de vida de la seua gent”.

Per part seua, el senyor San Juan ha agraït la invitació i la recepció que ha tingut en esta caixa, que desconeixia, ha apreciat la seua labor històrica i la seua obra social, la desvinculació política en la gestió, la prudent actuació de l’entitat en la crisi financera i, sobretot, el seu compromís i empatia en la resolució de les situacions de vulnerabilitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva