Solopizza Xàtiva

Acudir del 13 al 15 d’agost a la placeta de Sant Vicent del barri medieval de Bocairent serà viatjar en el temps amb les xerrades a la fresca 2019. El cicle estiuenc de conferències organitzat per la Regidoria de Cultura oferirà tres propostes de dimarts a dijous, a les 20.00 h, dedicades al medi ambient, a la història i a la salut.

D’aquesta forma, dimarts serà torn per a rememorar l’incendi del 1994, un quart de segle després. Per a d’això, es projectarà un audiovisual de l’època i s’explicaran sengles iniciatives sorgides d’aquell punt d’inflexió en la mentalitat col·lectiva sobre la importància del territori com són l’associació Mariola Verda, molt implicada actualment en la prevenció i en l’extinció de focs, i la Fundació Victoria Laporta en la major finca de la serra de Mariola, la del Buixcarró, que amb el temps s’ha convertit en un exemple de gestió sostenible.

La ponència de dimecres tractarà dels primers repobladors que van arribar a Bocairent i el seu entorn arran de la Conquesta. Així, l’investigador Vicent Ferrandis realitzarà “aquest repàs històric mitjançant els cognoms d’aquells habitants nouvinguts decidits a establir-se en una terra de frontera plena d’oportunitats però també de riscos”, segons anticipa l’alcalde i regidor de Cultura, Xavier Molina.

Finalment, dijous el trasllat en el temps serà cap al futur de la mà de la metgessa Pepa Galido que analitzarà els reptes que se’n deriven de les malalties infeccioses en un món totalment interconnectat amb milers de persones movent-se diàriament per tot el globus terraqui. La cap de la Unitat de malalties infeccioses de l’Hospital clínic universitari de València va exercir també com a presidenta de SEISIDA (Societat espanyola interdisciplinar de la SIDA).

WhatsApp Portal de Xàtiva