Benissuera, Barxeta i Vallés milloraran els seus consultoris mèdics

121

Solopizza Xàtiva

  • Les ajudes del Pla d’Intervenció Arquitectònica de la Conselleria de Sanitat, permeten realitzar millores en tres centres sanitaris de titularitat municipal
  • El cost subvencionat supera els 150.000 euros en aquests tres consultoris del departament Xàtiva-Ontinyent

Les ajudes que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ofereix en el seu pla d’intervenció arquitectònica anual permetran executar obres de millora en els consultoris de Benissuera (la Vall d’Albaida), Vallés i Barxeta (la Costera) per un import total de 151.950 euros.

Es tracta de millores en consultoris auxiliars la titularitat del qual és municipal, però que són dotats de personal i equipament pel departament de salut per a la prestació de l’atenció primària corresponent a cada població. Les ajudes concedides als ajuntaments perquè realitzen les reformes oportunes són de 77.754 euros per a Barxeta, 39.934 per a Benissuera i 34.262 per a Vallés. Amb aquestes ajudes la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contribueix a la millora de les instal·lacions sanitàries dels municipis de menor població que tenen menor capacitat econòmica per a escometre inversions en obra pública.

La millora que Barxeta té previst realitzar amb aquesta ajuda una remodelació integral de la seua distribució interior així com la millora de la seua instal·lació elèctrica. Per la seua banda el consultori auxiliar de Benissuera també executarà obres de reforma de la seua estructura adaptant-la a les noves necessitats. El consultori auxiliar de Vallés dedicarà aquest pressupost a millorar la seua climatització, instal·lació elèctrica i altres intervencions sobre la seua estructura.

Des de la direcció mèdica d’atenció primària del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, el seu responsable ha destacat la importància d’aquestes ajudes que anualment es concedeix als municipis que ho sol·liciten i que contribueixen a mi-llorar les infraestructures sanitàries de les poblacions més xicotetes, millorant el confort de la ciutadania que utilitza aquestes instal·lacions d’atenció primària.

Ricardo García Calleja ha manifestat que “és de gran importància el manteniment dels consultoris auxiliars amb la millor accessibilitat, confort i humanització per a l’atenció primària. Es tracta de poder prestar l’assistència sanitària en les millors condicions possibles” i ha destacat “la bona sintónia i el treball en equip amb els ajuntaments i els recursos que la Conselleria posa a la seua disposició, per a la realització d’estes obres”
El pla d’intervenció arquitectònica és una subvenció directa als municipis que ho sol·liciten per a invertir-la en la millora dels locals destinats a la prestació d’assistència sanitària. En el present exercici la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dedicat 1.769.467 euros per a 36 consultoris d’altres tants municipis valencians.

WhatsApp Portal de Xàtiva