EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha informat de que el centre d’Estimulació Primerenca, situat al carrer Músic Fayos 20, preveu una ampliació en la que tindrà lloc la realització d’una sala multiusos i de dues noves aules, a més d’adequar la resta d’espais i la millora de l’accessibilitat.

El projecte d’ampliació, que està desenvolupant l’arquitecte municipal, incorporarà a aquest Centre l’espai que havia estat cedit a Aspromivise, associació que realitza ja alguns dels seus tallers i activitats al Centre Social Joventut, Oci i Cultura (JOC) d’Abú Masaifa. La regidoria de Benestar Social també ha destacat que s’ampliarà l’horari del servei i el nombre de professionals a disposició de les famílies.

El Centre d’Atenció Primerenca de Xàtiva, que porta més de setze anys en funcionament, ofereix tractament assistencial i preventiu a xiquetes i xiquets amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d’origen prenatal, perinatal o postnatal. Els usuaris procedeixen de comarques com ara la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i les poblacions més properes de la Ribera Alta.

Durant el passat any 2019 es van atendre un total de 142 xiquetes i xiquets, dels quals 58 es van incorporar al centre el darrer any mentre que la resta ja rebia tractament anterior. Per a tal fin es va ampliar la plantilla de treballadors amb una terapeuta ocupacional i una psicòloga a mitja jornada, a més d’un conserge.

A més a més, cal destacar que el 64% de les derivacions van ser realitzades pels pediatres dels centres de salut de les poblacions, i el 36% van ser derivats des de distints hospitals, especialment del Lluís Alcanyís. Els diagnòstics del passat 2019 van ser molt variats, destacant un 33% per parts prematurs, un 17% per retràs psicomotor important, un 10% per Trastorn de l’espectre autista i altres casos com ara alteracions genètiques, lesions cerebrals o hipoacúsia.

WhatsApp Portal de Xàtiva