Barxeta acull este dissabte la Jornada ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’

Organitzada pel COR-V5 i l'Associació en defensa del Massís de Buscarró, posarà el focus en el paper cada vegada més actiu de la Societat civil en l'àmbit de l'economia circular

73

Estarà emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Després de l’èxit d’assistència a les Jornades sobre la gestió descentralitzada de residus, el Consorci de Residus repeteix fórmula per apropar-se a la ciutadania, aquesta vegada a Barxeta i amb temàtica diferent. ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’, pretén ser l’altaveu que clarifique un model de gestió de residus pioner, com és el cas del que porta a terme el COR, sense oblidar el paper cada vegada més actiu de la societat civil a l’àmbit de l’economia circular.

L’abocador al Tossal Negre ha significat un abans i un després per a esta població, el no rotund al qual els ha unit i per al que compten, a més, amb el total suport d’esta institució, ja que es tracta d’una iniciativa privada que no forma part del Pla de Gestió de Residus i que a més pot afectar a l’ecosistema del paratge natural pròxim.

Per això, des de les 9.30h. del proper dissabte 24 de novembre, experts i representants d’institucions, (alcaldes, directors generals i membres del propi Consorci) debatran i exposaran a la casa de la cultura de Barxeta, a més, bones pràctiques en gestió de residus, l’estratègia de bioresidus del Consorci i una taula rodona que integrarà col·lectius com l’Associació en Defensa del Massís del Buscarró i Ecologistes en Acció que debatran sobre el futur de la gestió de residus des de la societat civil.

L’assistència a estes Jornades que compten amb el suport de l’Ajuntament de Barxeta és gratuïta i no és necessària la inscripció. A més, s’anima a que les i els assistents arriben acompanyats dels seus fills i filles, ja que podran gaudir de diversos tallers pensats per a ells a l’exterior de la Casa de la Cultura.

‘Construint el futur de la Gestió de Residus’ també vol aprofitar per dinamitzar el producte artesà local de Barxeta i que l’assistent conega la seua oferta més típica, per això, s’oferiran degustacions, a la pausa-cafè de la mateixa.