Ban municipal Xàtiva 13/03/20 Mesures per prevenir el contagi del COVID-19

777

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

MESURES PER PREVENIR EL CONTAGI DEL COVID-19 A XÁTIVA

A l’empar de les disposicions normatives de les autoritats sanitàries front a la pandèmia del COVID-19, l’Ajuntament de Xàtiva ha posat en funcionament una sèrie de mesures restrictives de caràcter temporal. L’objectiu primordial d’aquestes mesures és la salvaguarda de la salut de tota la ciutadania, dret fonamental que ha de prevaldre per damunt de qualsevol altra qüestió en situacions com les què afronta actualment la nostra societat.

Les mesures que es relaciones a continuació s’aplicaran des del 13 al 31 de març de 2020, termini que serà prorrogable en funció de la situació i de les indicacions de les autoritats sanitàries.

Així doncs, l’alcalde de Xàtiva, RESOL:

1.- Amb caràcter general, queden suspeses totes les activitats, convocatòries i actes de concurrència pública de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i Iúdic-festiva, al nucli urbà de la ciutat de Xàtiva, disseminats i pedanies.

2.- Decretar el tancament al públic de la Casa de Cultura, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Espai Cultural Sant Domènec, Arxiu Municipal de Xàtiva, Conservatori Lluís Milà-UNED (complex educatiu de Sant Agustí), Biblioteca Municipal de Xàtiva, JOC, Centre Cultural Xàtiva, Poliesportiu Municipal Les Pereres, Camps Municipals de Futbol Munta i Paquito Coloma, Pavellons Esportius de Voleibol i Francisco Ballester, Oficina de Turisme, Espai Borja. Castell de Xàtiva; Museus de l’Almodí, de Belles Arts, del Corpus i Fallen, Gran Teatre, Centre Social de Majors d’Abu Masaifa, Llar de Jubilats de la plaça Roca, Centres Socials de les pedanies, pista esportiva d’Annauir, Skate Park, pistes esportives urbanes d’Ausias March i plaça de la Constitució (Carme) i dependències municipals del carrer Engai.

3.- Amb caràcter general, revocar totes les autoritzacions d’ocupació d’espais públics i les cessions d’espais municipals tancats atorgades a associacions i col·lectius ciutadans de qualsevol naturalesa.

4.- Traslladar als centres socials, educatius i formatius de qualsevol nivell, associacions, entitats culturals i altres entitats assimilables que es troba suspesa per Resolució de 12 de març de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, tota activitat i viatges d’oci, culturals o similars que puguen haver-se organitzat, dins o fora de la Comu-nitat Valenciana.

5.- Suspendre la celebració del Mercat Ambulant de dimarts i divendres, mantenint-se obertes les instal·lacions del Mercat Municipal i Mercaxàtiva.

6.- Suspendre la circulació del bus urbà i tren turístic.

7.- Regular l’accés als edifici municipals oberts i restringir l’aforament màxim permès. Al mateix temps, reorganitzar l’activitat administrativa de manera que els tràmits és realitzen preferent per via telemàtica, restringint la tramitació presencial a supòsits imprescindibles. Així mateix, facultar als òrgans de selecció per a la presa de decisió sobre la suspensió, ajornament o cancel.lació dels actes dels processos de selecció.

8.- Recomanar a les entitats privades, zones comercials i espais d’oci que, mentre estiguen aplicant-se les mesures exposades, s’abstinguen d’organitzar qualsevol tipus d’activitat que supose congregació o reunió de públic per evitar la propagació del contagi de la malaltia. De la mateixa manera, recomanar a la ciutadania, amb caràcter general, que evite les aglomeracions de públic (siguen del tipus que siguen), evitar els viatges i limitar els desplaçaments als casos estrictament necessaris.

9.- Pregar a la població que mantinga comportaments responsables, que seguisca en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries, que evite l’acopi injustificat de queviures, que s’informe a través de canals oficials i que no contribuïsca a la propagació d’informacions falses. EN CAS DE PRESENTAR SÍMPTOMES, NO ACUDIR AL CENTRE DE SALUT!! CRIDAR ABANS AL 900 300 555 I SEGUIR LES INSTRUCCIONS DELS PROFESSIONALS SANITARIS.

10.- Llançar un missatge de tranquil·litat i esperança al conjunt de la població i l’agraïment general per la comprensió, així com pel treball i dedicació dels professionals sanitaris, per l’actitud de col.laboració del conjunt de les forces polítiques i pel treball dels cossos i forces de seguretat i treballadors públics.

 

 

WhatsApp Portal de Xàtiva