Solopizza Xàtiva

El grup de batucada d’Albaida, Baketà, va guanyar el passat dissabte 3 de juny el primer premi del concurs del Festival internacional de percussió Percumon 2017. Varen quedar per davant de les batucades Slatucada (Marroc) i Tarumba (Logronyo).

Es tracta de la segona edició d’aquest festival que se celebra a Sagunt (el Camp de Morvedre, València) i està organitzat per Espectáculos HM Producciones i el grup de batucada Green Gos. Un certamen ple d’activitats al voltant de la música brasilera i en el qual Baketà va demostrar la seva llarga trajectòria en aquest gènere musical, després de més de 10 anys de la seva fundació.

Baketà es va emportar la més alta puntuació amb una actuació de 10 minuts en què es barrejaven diferents ritmes com el samba reggae o el funky. Tot acompanyat d’una vestimenta preparada per a l’ocasió i moviments coreografiats dels 16 membres que hi eren damunt l’escenari, i que tant va agradar al jurat del concurs.

Baketà no només va participar en el concurs del Percumon sinó també va poder gaudir de les diferents activitats i tallers que omplia la programació d’aquest festival internacional. Cal destacar, la participació que va fer Baketà en tallers realitzats per grans músics de batucada com Cesar Veloso, en què varen conèixer de ben a prop ritmes de samba reggae i malê debalê, o també amb l’aprenentatge de Dimitri Ntakas, que oferia ritmes grecs.

Els membres de Baketà provenen d’Albaida, Ontinyent, Agullent, Aielo de Malferit, Otos i Canals, i aquest estiu, tornen a realitzar una gira que els portarà arreu d’Espanya. De fet, d’ací a dues setmanes estaran al festival Timbalia que se celebrarà a Casavieja (Àvila) i on el grup d’Albaida aportaran tota la seva energia amb la vessant més musical que és Baketà Reggae Fusion. Una part del grup molt més festiva i que l’any passat ja va realitzar una gira en què van visitar llocs com Mallorca, Andalusia o Aragó, entre molts altres indrets d’Espanya.

Finalment, recordar que el palmarés de Baketà és extens:

2014 – Bktà, 1r premi “V Concurso Nacional de batucadas de Tobarra”.

2013 – Bktà, 2n premi “IV Concurso Nacional de batucadas de Tobarra”.

2012 – Bktà Kids, 2n premi “III Concurso Nacional de batucadas de Tobarra”.

2012 – Bktà, 3r premi d’animació en la Zurich Marató de Barcelona.

2011 – Bktà, 1r premi “II Concurso Nacional de batucadas de Tobarra”.

WhatsApp Portal de Xàtiva