A dos mesos de la carrera popular que Aspromivise organitza el centre ocupacional la costera ha obert el plaç d’inscripció per a que les persones amb diversitat funcional es puguen inscriure en aquesta edició de 2019. Un plaç que va des del dia 12 de març fins al 3 de maig i on des del propi centre es pretén superar la xifra d’inscrits/es de la passada edició.

És cert que el nombre de participants ha anat en augment des de la primera edició de 2008 on 352 atletes participaren en aquella iniciativa que pretenia donar visibilitat al sector a través d’una activitat esportiva com era l’atletisme popular. Des d’aleshores els carrers del casc antic de Xàtiva anualment han acollit una prova que a mesura que avançaven les edicions ha augmentat el nombre de corredors i corredores. Des dels més de trescents
cinquanta participants de l’any 2008 fins el 1098 de l’any passat, tots i cadascun d’ells i elles han mostrar allò que Jesús Vidal expressava en recollir el premi al millor actor revelació en els Goya 2019:, inclusió, diversitat i visibilitat. Una carrera amb un missatge just, l’esport fa ciutats inclusives.

Tota la informació és publicarà a les xarxes socials d’aspromivise i a la pàgina web.