Aspromivise manté el contacte permanent amb totes les persones usuàries dels seus programes

57

Solopizza Xàtiva

Comença la quarta setmana des de que l’estat d’alarma està en vigor, quatre setmanes en les que alguns dels recursos que gestiona Aspromivise permaneixen tancats atenent a les indicacions que les autoritats sanitàries han marcat. Quatre setmanes en les que usuàries i usuaris del centre ocupacional i del programa Iaraqué permaneixen a les seues cases atesos per les seues famílies i complint amb el confinament establert.

No obstant, Aspromivise, des del primer moment va posar en marxa un protocol de seguiment de totes i cadascuna de les persones que formen part d’aquesta entitat. Un seguiment que pretén captar el més aviat qualsevol necessitat i poder actuar en funció de la urgència. Un programa d’intervenció que manté un constant contacte a través de les treballadores i treballadors dels diferents recursos i que fa que el dia a dia fóra de les seues rutines siga el més fàcil possible.

Aspromivise ha elaborat una sèrie d’activitats adaptades a les necessitats de cada usuària, amb algunes indicacions per intentar minimitzar els efectes nocius que aquest situació de confinament pot suposar. El contacte grupal també està siguent una de les actuacions que s’estan produint per a que, a través de diferents plataformes digitals, els propis companys i companyes tant del centre ocupacional com del programa iaraqué puguen veure’s i comentar-se qualsevol inquietud, vivència que tinguen en aquestos dies.

Des de la part administrativa, de direcció, psicològica, de fisioteràpia i salut, esportiva i artistico-laboral s’està intervenint per fer front a les necessitats però també per avançar-se com a mesura de prevenció a qualsevol problema. Un treball en equip que després de quatre setmanes i en paraules de la directora del centre s’està valorant molt positivament. Segons Amor Amorós “el teletreball és complicat quan el nostre dia a dia és el contacte directe amb les persones, però som professionals molt acostumades a les dificultats i com sempre l’equip ha demostrat una excel·lent capacitat d’adaptació. A més de fer el seguiment de les famílies estem aprofitant per fer formació on-line tant interna com externa”

Per altra part, un altre dels recursos que Aspromivise gestiona com és la vivenda tutelada si que està en funcionament, ja que com a tal vivenda ha de donar la cobertura que les persones que viuen en ella necessiten. Un vivenda que en el més de juny complirà el seu primer aniversari i que des d’un principi 7 usuàries i usuaris estan fent ús d’ella per tal de cobrir les seues necessitats i poder treballar per tenir una vida el més autònoma possible. En la pròpia vivenda el confinament d’estes quatre setmanes també està marcant el dia a dia així que les mesures preventives contra el COVID-19 estan siguent una de les prioritats i una vegada establert el protocol front aquesta pandèmia intentar mantenir una vida el més normalitzada possible davant una situació atípica de la que totes, a diari, estem aprenent.

Aspromivise vol donar ànims a totes les persones que formen part de l’associació, i animar-los a que continuen complint les normes que les autoritats sanitàries ens marquen a diari, per tant “el quedar-se a casa és la primera mesura a Centre Concertat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives prendre, perquè després d’aquesta etapa de la nostra vida tornarem amb més ganes i amb més iniciatives per poder gaudir cada dia a cadascun dels nostres recursos. De segur que tot anirà bé”.

WhatsApp Portal de Xàtiva