Arriba hui l’Òpera al Gran Teatre amb la posada en escena de «El Trencanous» de Tchaikovsky

Demà es representarà «Incendis» a càrrec de Teatre de la Lluna

58

El Gran Teatre de Xàtiva acull aquesta vesprada una nova cita operística amb la posada en escena de «El trencanous» de Tchaikovsky, a càrrec del Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko. La cita, que constarà de dos actes, està programada per a les 20:30 hores i el preu de les entrades és de 21 euros o 18 euros amb descomptes.

El Ballet Nacional Rus està conformat per 45 persones i va ser fundat en 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko, intentà fer realitat la seua visió d’una companyia que reunira els elements més clàssics de les grans companyies de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins del marc del ballet clàssic rus. El seu treball es basa en escenificar i posar en escena noves produccions de clàssics com ara «Giselle», «El Quixot» o «Paquita i Carmen».

Demà «Incendis»

D’altra banda, demà divendres a les 22:30 de la nit es representarà l’obra «Incendis» per part de Teatre de la Lluna, emmarcada en els actes de celebració del seu 25 aniversari. El preu de les entrades és de 12 euros, 10 euros amb descomptes.

L’obra naix a partir d’un text de Wajdi Mouawad, un poeta d’escenari que va viure a Beirut fins als vuit anys, on va veure com un autobús de refugiats palestins era cosit a trets per les milícies cristianes, al començament de la guerra civil libanesa.

Al seu exili a França i Montreal, Mouawad va tractar de recrear les seues arrels a través del teatre, començant a dirigir, actuar i escriure. L’any 2009 va presentar a Avinyó «Littora, Incendis i Forets», una trilogia d’onze hores de durada representada de Sol a Sol.

En l’actuació de demà, Teatre de la Lluna reviu Èdip, rei amb una altra lletra i una altra peripècia. La seua tragèdia conserva íntegre l’alè de la de Sòfocles, encara que el seu heroi tràgic no siga un príncep tebà. Nawal és la dona de qualsevol país en guerra: humiliada, violada una i mil voltes per l’enemic.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva