Solopizza Xàtiva

El simposi estudia el concepte d’urbicidi, comparant el cas de Xàtiva amb el d’altres ciutats destruïdes pels conflictes armats

S’ha celebrat l’acte inaugural del II Congrés “Xàtiva: història, cultura i identitat” dedicat a la crema i l’extermini de Xàtiva en 1707 i, de manera més general, al concepte d’urbicidi. L’acte ha estat presidit per l’alcalde Roger Cerdà, qui ha estat acompanyat pel regidor de Cultura, Jordi Estellés; per la directora del congrés, Purificació García Mascarell i pel director de la institució Alfons el Magnànim, de la Diputació de València, Vicent Flor. Altres representants de la corporació presents en l’acte han estat el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente i el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig. El congrés, organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, compta amb la col·laboració de la Universitat de València i de la Diputació de València.

El congrés “URBICIDI. La destrucció de la ciutat per la violència humana” tindrà lloc al convent de Sant Domènec de Xàtiva durant els dies 14, 15 i 16 de juny de 2017. Hi participen vint-i-cinc especialistes pertanyents a dotze institucions diferents, entre els quals destaquen Fernando Carrión (Universidad de Ecuador), autor de la ponència inaugural; Isabel Palomera (Universidad Complutense de Madrid), Carlos Thiebaut (Universidad Carlos III de Madrid), Ramon Aznar i Garcia (Universitat Internacional de València), Joaquim Albareda (Universitat Pompeu Fabra), Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona) i els especialistes en la crema de Xàtiva Vicent Josep Escartí, Carmen Pérez Aparicio, Rafael Roca i Germán Ramírez Aledón, de la Universitat de València.

WhatsApp Portal de Xàtiva