Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Després de dos anys de malson, per fi la música i l’olor de la pólvora recorreran els carrers xativins amb la il·lusió d’haver tornat.

La setmana fallera començarà aquest diumenge 13 de març, amb l’ofrena d’ous a Santa Clara, que serà l’última en aquesta localització. Eixe mateix dia es realitzarà també la Dansà organitzada per la falla Murta que es va haver d’ajornar i de vesprada s’ha preparat una festa holly per als xiquets i xiquetes. També el dia 14 de vesprada els més menuts podran gaudir del II concurs de coneixements fallers infantils de Xàtiva.

El dia 15 de març a les 17 hores començarà la visita oficial a la plantà dels monuments de la ciutat, mentre que el dia 16 se celebrarà el tradicional dinar per als representats de les comissions falleres de la ciutat.

El dia 16 també tindrà lloc l’acte d’entrega de premis a la Casa de Cultura de la ciutat i no hi haurà públic a les portes del recinte. Els fallers i falleres viuran l’entrega als seus casals i es podran desplaçar a la porta d’accés de l’Albereda, en horari programat, per tal de recollir als seus representants.

En referència a la visita oficial a les diferents falles de la ciutat, aquesta es realitzarà però de manera individual per part de les comissions. Hi haurà un recorregut definit i cadascuna de les falles eixirà de la seua demarcació per visitar de forma escalonada les diferents falles de la ciutat, evitant trobar-se amb altra comissió. L’acte s’iniciarà a les 17 de la vesprada i a les 21:30 hores haurà d’haver finalitzat.

El dia 18 se celebrarà a partir de les 18 hores l’Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Seu pels carrers habituals, mentre que el dia 19 a les 12 hores tindrà lloc la missa en honor a Sant Josep amb posterior romeria de baixada. La cremà s’iniciarà a partir de les 20 hores pel que fa als monuments infantils i a partir de les 22 hores pel que fa als grans. El millor monument infantil es cremarà a les 21 hores i a les 00:00 serà el torn del millor monument de Xàtiva.

Programació pólvora

Es dispararà una mascletà cada dia des del dissabte 13 de març fins al dia de Sant Josep. Totes elles es dispararan a les 14 hores (excepte la del dia 19 de març que tindrà lloc una vegada finalitze la Romeria de Baixada de Sant Josep).

A més a més, el foc també serà protagonista per les nits. El dimecres 16 de març tindrà lloc la primera Nit del Foc organitzada per l’Ajuntament, amb disparada a les 21 hores (aproximadament) des del Jardí de la Pau, mentre que el dijous 17 la disparada tindrà lloc a les 22 hores (aproximadament) i en ella no sols es dispararà des del Jardí de la Pau sinó que també participaran totes les comissions falleres de Xàtiva des de les seues demarcacions, tal i com va succeir en 2020. El dia 18, en acabar l’Ofrena, es llançarà la tercera disparada nocturna de nou des del Jardí de la Pau.

Des de l’Ajuntament conviden a la ciutadania de la Costera i de les comarques veïnes a vindre a Xàtiva i gaudir de les falles, el comerç i l’oci de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva