EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • El Consell aprova un conveni de col·laboració per a la regeneració i renovació urbana del barri antic de Xàtiva
  • La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destina 337.250 euros enguany a l’actuació
  • Els treballs contemplen la construcció de deu habitatges i la rehabilitació de 180

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Xàtiva per al desenvolupament de l’actuació de regeneració i renovació urbana del barri antic de Xàtiva per a 2020, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre d’enguany.

El conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2020 d’1.455.800 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 1.118.550 euros i la Generalitat 337.250 euros. El cost total de les actuacions aconsegueix una inversió de 4.428.799 euros aportats pel ministeri, la Generalitat, el Consistori de Xàtiva i els particulars.

L’actuació comprén l’edificació de deu habitatges amb qualificació energètica mínima tipus «B» en el barri antic de Xàtiva. A causa de l’elevat estat de deterioració dels habitatges, l’actuació protegida contempla les obres de demolició dels edificis, la construcció de les noves i els treballs de reurbanització necessaris. A més, també inclou un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l’equip tècnic.

També s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 180 habitatges i l’execució d’obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges.

Una comissió de seguiment, formada per dos representants de la Generalitat i dos del consistori, supervisa els treballs.

WhatsApp Portal de Xàtiva