Aprovada la concertació d’un préstec d’inversions per valor de 3,56 milions d’euros

75

Solopizza Xàtiva

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar aquest dissabte, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Ciutadans, i les abstencions de Xàtiva Unida i Partit Popular, la concertació del préstec d’inversions 2021 amb un import de 3.568.000 euros.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va manifestar que “la bona gestió econòmica que s’ha fet en els últims sis anys ha permés que l’Ajuntament tinga un nivell d’endeutament en torn del 35%, i que ens situa en una bona postura per a impulsar l’economia des de les administracions públiques per a la generació d’ocupació i poder superar la crisi econòmica”. Cerdà ha afegit que “ara podem ser el motor de l’impuls econòmic que la ciutat necessita, invertint en infraestructures d’educació, sanitat, benestar social, i esports. Cal tindre en compte que aquest pressupost, amb 7,8 milions, és un dels més importants des de 2009, el que possibilitarà eixe impuls econòmic de la mà de les administracions públiques”.

Per la seua part, el portaveu socialista Ignacio Reig va explicar que “aquesta operació permet finançar una part important de les inversions pressupostades per a aquest any, i ara és el moment per a la reactivació econòmica. Amb els fons europeus se’ns permet incrementar la inversió des del sector públic, i amb una economia molt perjudicada per la pandèmia no ens podem quedar de braços creuats”.

El regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda va defensar la seua abstenció indicant que “en novembre votàrem en contra del pressupost pel capítol d’inversions, perquè no reflecteixen les necessitats del municipi en tota la seua extensió. Ens abstenim perquè cal tindre la capacitat per a executar el pressupost, i és el que desitgem que es puga fer però tenim molts dubtes”, mentre que la portaveu popular Maria José Pla va indicar que “amb aquest préstec que s’aprova hui el deute de la ciutat ja ascendeix a més de 13 milions d’euros. Ens abstenim esperant que les inversions de 2021 sí que siguen una realitat”. El portaveu de Ciutadans, Juan Giner, va repassar les inversions que es realitzaran al llarg de l’any i va mostrar el seu recolzament.

Al plenari també es van aprovar modificacions en distintes associacions de la ciutat així com també una moció amb motiu del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia i el projecte del camp de voluntariat juvenil a la Costa del Castell.

WhatsApp Portal de Xàtiva