Amic emmascarat, conscienciació sobre el medi ambient i reunió amb l’Equip Roca a Canals

37

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Torna a Canals l’amic emmascarat amb la campanya “Punt de Llibre”

Després de l’èxit de la passada edició de la campanya “Punt de Llibre”, les Regidores d’Educació, Promoció Socioeconòmica i Cultura de l’Ajuntament de Canals han volgut repetir la fórmula per a incentivar la compra de llibres a les llibreries del municipi.

“Punt de Llibre” és una adaptació de la campanya “Sentim els llibres” que es va dur a terme l’any passat en l’àmbit autonòmic i que pretén ser un reclam amb motiu del dia del llibre d’aquest any.

Amb la intenció de fomentar la compra de llibres a Canals, l’Ajuntament del municipi proposa als ciutadans una mena d’amic invisible del llibre.

Tots aquells que vulguen participar caldrà que s’inscriguen mitjançant un formulari en línia, on posaran un pseudònim, correu electrònic i informació dels gustos literaris o informació personal, a més d’escollir a quina de les llibreries del poble participants (Lider’s, La Parra i Giménez) volen que se’ls compre el llibre.

Una vegada acabat el termini d’inscripció i després d’un sorteig, els participants rebran al correu el pseudònim, la llibreria on adquirir l’exemplar i la informació personal i literària de la persona a la qual caldrà fer-li el regal del llibre.

El Taller d’Ocupació “El Torréo VII” de Canals visita els centres escolars per a conscienciar sobre el medi ambient

Al llarg de la setmana passada els alumnes dels centres escolars de Canals van rebre la visita del professorat i alumnat del Taller d’Ocupació “El Torreó VII”, els quals van impartir un taller mediambiental.

El professor de jardineria del Taller d’Ocupació, Pau Giménez, junt amb el seu alumnat, van explicar de manera didàctica i divertida als escolars de primària, les tècniques per a trasplantar les espècies de pins i carrasques que els van repartir. Així com la importància de la cura del medi ambient per part de totes i tots.

Al finalitzar la jornada mediambiental, cadascun dels xiquets i les xiquetes van rebre l’espècie arbòria que havien trasplantat.

Els centres escolars del municipi estan molt agraïts per la iniciativa que ha dut a terme l’Ajuntament de Canals per a conscienciar als més menuts i menudes de la manera més entretinguda possible.

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, i la regidora Isabel Real es reuneixen amb l’Equip Roca de la Guàrdia Civil

  • L’Equip Roca és una unitat específica de la Guàrdia Civil per a la lluita contra el robatori en el camp

La setmana passada es va dur a terme una reunió a l’Ajuntament de Canals entre l’alcaldessa, Mai Castells i la regidora d’agricultura en funcions, Isabel Real amb l’equip Roca de Xàtiva, els quals estaven acompanyats pel capità de la Guàrdia Civil de Canals, Eusebio Marín.

La reunió va ser una primera presa de contacte amb aquest equip que té la seu en Xàtiva. Dos membres d’aquesta unitat, junt amb el capità Marín, explicaren quines són les funcions que duen endavant. Tanma-teix, van assenyalar que qualsevol veí que dispose dels seus servicis cal telefonar al 062 per a posar-se en contacte amb ells.

Aquest equip vigila les explotacions de Canals mitjançant una vigilància permanent i una major comunicació amb els col·lectius afectats.

L’Equip Roca investiga els robatoris que es produeixen en el camp, en l’àmbit agrícola i ramader, però la seua labor va més enllà i també in-vestiguen un altre tipus de delictes com el de les estafes i treballen en directa col·laboració amb totes les especialitats de la Guàrdia Civil, es-pecialment amb Seguretat Ciutadana, SEPRONA i Policia Judicial que els deriven els casos pertinents.

WhatsApp Portal de Xàtiva