Alumnes de l’IES Josep de Ribera creen un mural de 40 metres cuadrats al Col·legi Attilio

L’IES Josep de Ribera, realitza una col·laboració intercentres amb la creació d’un colorit mural a les parets del CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva.

505

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Aquest projecte té com a premissa inicial portar una manifestació artística al centre educatiu veí, concretament als murs exteriors del pavelló d’esports del Centre escolar Attilio Bruschetti. Aquest colorit mural ocupa una superfície de 12 m d’amplada i 3 m d’alçada, amb un total de 36 m2 d’extensió, materialitzat en la setmana cultural.

Com a proposta docent té una clara intenció d’obrir les portes de les aules a l’exterior, així com aprendre a col·laborar i a treballar en grups. Com a proposta pictòrica s’ha volgut apel·lar a la sensibilització del nostre entorn social i natural. Des del Departament Artístic intentem fer arribar als alumnes que l’aprenentatge servei és una metodologia educativa que uneix l’aprenentatge acadèmic amb la resolució de problemes reals de la comunitat a través de l’experiència. És important perquè ajuda als estudiants a desenvolupar habilitats socials, emocionals i comunicatives, així com fomentar l’empatia, la solidaritat i la responsabilitat social. Això els permet créixer com a persones i formar una identitat social positiva. A més, adquireixen una comprensió més profunda dels temes que estudien, ja que els veuen en un context concret i poden contribuir al benestar de la seua col·lectivitat.

Ha sigut realitzat pels alumnes de primer del Batxillerat Artístic i coordinats pels professors d’art del Ribera, Joan Cogollos i Ernest Garcia.

WhatsApp Portal de Xàtiva