Solopizza Xàtiva

Centelys

L’alumnat del batxillerat artístic de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva va visitar ahir les instal·lacions, que estan equipant-se actualment, del nou hospital de dia Onco-Hematològic del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a l’Hospital Lluís Alcanyís.

Alumnes d’aquesta branca artística han creat uns dissenys especials per a plasmar-los en vinil mural i sobre cristall amb la finalitat de donar-li als espais d’aquesta àrea un toc més càlid i humà mentre acosten l’art als espais assistencials.

Els autors d’aquests murals han sigut tres alumnes d’aquest centre. Si bé han contribuït en la seua elaboració, selecció prèvia i aposta final la totalitat de l’alumnat d’aquest batxillerat que ja havia col·laborat amb l’Hospital en anteriors ocasions per a la decoració, per exemple, de la sala d’espera pediàtrica.

La imatge principal que se situarà en l’entrada d’aquest hospital de dia conta la història d’un corbatí de paper que una mà oberta deixa volar en l’aire. L’alumnat creatiu ha explicat que aquesta imatge “simbolitza un sentiment de llibertat i vida” per a “fer més amable aquests espais” i han tractat de “contar una història amb una sèrie de tres imatges”.

El professorat que també els ha acompanyat en la visita a aquest treball artístic, ha destacat la importància que té aquest tipus de col·laboracions “perquè els ajuda a projectar el seu treball fora de l’aula” i els “motiva el que la seua creació forme part d’alguna cosa més enllà de l’aula pròpia”.

La visita ha sigut organitzada per la Gerent del Departament, Margarita Llaudes qui va sol·licitar aquesta col·laboració i que ha mostrat tota la seua satisfacció amb el resultat final: “en nom de tots els i les professionals del Departament vinc a donar-vos les gràcies per aquesta important aportació d’art que segur farà més humà aquest espai assistencial que esperem obrir dins de molt poc” ha afirmat Llaudes.

L’alumnat i professorat ha recorregut la totalitat de l’espai del qual serà el nou hospital de dia situat en la planta baixa de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i que està ja en fase de dotació d’equipaments finals.

WhatsApp Portal de Xàtiva