Almudena Grandes presenta la seua darrera novel·la a Xàtiva

1345

La Casa de Cultura de Xàtiva acollirà aquesta vesprada a les 17’30h la presentació del llibre “Los besos en el pan”, amb l’assistència de la seua autora, Almudena Grandes. En l’acte, organitzat per l’Ajuntament, han participat les regidories de Dona i Igualtat, Educació i Memòria Històrica.

El títol d’aquesta novel·la, que s’acaba de publicar, fa referència a aquest costum de besar el pa quan queia de la taula, un reflex de la misèria que es va viure en la postguerra i de l’agraïment que calia tenir per les coses rebudes. Aquest títol estableix un paral·lelisme entre la conjuntura actual i les situacions de carència que es vivia en la postguerra. La novel·la ens ofereix multitud de xicotets episodis quotidians de gent corrent que tracta de tirar endavant i la vida de la qual ha canviat amb l’arribada de la crisi.

Almudena Grandes recorda que Espanya sempre ha estat un país de gent pobra, fins i tot quan, en l’època daurada de Felip II, arribava l’or d’Amèrica i s’anava directament als banquers holandesos. Però aquesta pobresa, segons l’autora, es portava amb dignitat.

«Aquesta és una obra sobre resistents. El primer esglaó per superar la crisi és que pugues seguir vivint la teua pròpia vida, que no et canvien. A uns personatges els va millor o pitjor, però tots fan un esforç per continuar sent el que eren», diu l’autora, qui recorda que els nostres avis tenien una fortalesa que ara no tenim.

WhatsApp Portal de Xàtiva