Al plenari del dissabte es debatrà una moció de Compromís Xàtiva sobre el finançament autonòmic

“Ha arribat el moment que Cerdà comence a fer política i que demostre que està per l’interés general més enllà de les fotos” 

40

Hem rebut el suport de Xàtiva Unida per presentar al plenari una moció demanant que el Govern Central solvente el problema d’infrafinançament que patim les valencianes i els valencians. Una problemàtica que causa que a hores d’ara siguem un dels territori pitjor finançats al nostre estat i que els serveis que rebem a canvi dels nostres impostos siguen insuficients. Per açò la moció proposa que la corporació municipal, tal i com van acordar al seu moment les Corts Valencianes, garantisca la suficiència financera de les institucions valencianes, es transferisquen els recursos necessaris a la nostra comunitat autònoma i que d’una per totes es reforme el sistema de finançament i es reconega el deute històric que l’estat central té amb la nostra gent. És el moment que Roger Cerdà i el seu equip de govern mostren si estan pel bé general o simplement volen estar a les institucions per defendre els seus interessos partidistes.

El nostre secretari local Ferran Minguet ha declarat al respecte que “Esperem que el plenari aprove per unanimitat la nostra proposta. Hi ha qüestions d’interès general que estan per damunt dels partits i les sigles i aquesta és una d’elles. Si l’alcalde i el seu equip voten en contra o s’abstenen estaran mostrant que posen l’interès del seu partit per damunt de l’interès general de la ciutadania.” A més a més, ha afegit que “Tampoc entendria que votaren en contra la resta de partits de l’oposició. PP i Ciudadanos tenen molt que callar respecte aquesta matèria. Mentre governava Rajoy el problema del finançament autonòmic no existia per ells. Ara sembla que entra a la seua agenda. El problema existia amb el PP i continua amb el PSOE. Compromís com a força valenciana sempre treballarà pel bé de la nostra terra. Per açò és important votar Compromís, per a que la veu valenciana s’escolte a Madrid i que les grans qüestions i problemes valencians es solventen. El 10 de novembre hem d’enviar un bon grapat de diputades i diputades a Madrid per poder trobar la solució a aquests problemes.”

WhatsApp Portal de Xàtiva