Ahir començava el torneig nacional de bàsquet cadet femení del Genovés

València Bàsquet, Joventut Badalona, l’Assoution Sportive Al Asiliya del Marroc i el C.B. GENOVÉS JÚNIOR participants d’un torneig ajornat.

112

Solopizza Xàtiva

Centelys

Arribà el dia 27 de març, un dia que pretenia ser important en l’agenda del C.B. Genovés però que malauradament i a conseqüència de la situació que s’està vivint haurà d’esperar.

Ahir era el dia en el que el I Torneig Nacional Cadet Femení del Genovés es feia realitat. Les 17.30 hores era l’hora prevista per a que el Joventut de Badalona i el València BC feren rodar el baló per un pavelló que omplia noves pàgines en la història del club.

Un torneig que anava a lluitar per donar visibilitat d‘una part important de l’esport i que anava a comptar amb el suport d’entitats com els dos equips esmentats a més del propi C.B. Genovés i de l’equip marroquí de l’Assoution Sportive Al Asiliya. Quatre equips que compartirien pista, pavelló, poble i objectiu en aquest torneig. A més, el fet de que participara l’equip del Marroc li donava un caràcter social que pujava en gran mesura l’envergadura d’aquesta primera edició.

Tal i com deia Antoni Soler, un dels entrenados de l’equip femení del C.B. Genovés, “el bàsquet no tan sols és el que es viu a la pista. Hi ha molt més i aquest torneig volia i voldrà ser un referent. Es poden aconseguir moltes coses en el nostre esport i en aquesta primera edició del torneig cadet femení. El fet de posar-nos del constat d’una iniciativa com el projecte Hamza així ho demostra. Al Pavelló del Genovés havien de compartir pista jugadores dels equips de València, Badalona, El Genovés i xiquetes que pertanyen a un projecte social que atén a persones amb pocs recursos socials i que el bàsquet està siguent un mig d’educació i de forma de vida, per poder tirar endavant. Crec que no es pot demanar més. Estem davant d’una oportunitat de fer més gran el nostre club, i tal i com estem demostrant a les xarxes socials, volem que este torneig es puga portar a terme en un futur”.

En torneig ja tenia el seu calendari i els equips amb els seus planters confirmats. Els 4 equips de la mà dels seus entrenadors i les jugadores tal dia com ahir havien de córrer pel Pavelló del Genovés.

Dos partits divendres, quatre el dissabte i les finals el diumenge.

“Un torneig que lluitava per la igualtat. Un torneig que busca justícia social,
però sobretot un torneig que vol jugar” són paraules del propi Antoni Soler, que malgrat aquest ajornament, mostra si cap, més il·lusió i ganes per portar- lo endavant.

Acabem la nota de premsa de la forma que ens haguera agradat, per, d’alguna forma mantindre viu el torneig, un torneig que pretén ser un referent en quan a bàsquet de formació però també per tot el que l’envolta en els tres dies que el Genovés es converteix en el bressol del bàsquet comarcal.

El cartell del I Torneig de Bàsquet Cadet Femení del Genovés 2020 està composat pels següents equips :

  • L’ASSOUATION SPORTIVE AL ASILIYA DEL MARROC
  • VALÈNCIA BÀSQUET
  • JOVENTUT DE BADALONA
  • C.B. GENOVÉS JÚNIOR

DATES 27, 28, i 29 de març de 2020.
LLOC : Pavelló Municipal del Genovés – Poliesportiu “Paco Cabanes”

WhatsApp Portal de Xàtiva