Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

El portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Juan Ramón Adsuara, ha advertit hui del perill que es produïsquen greus incendis en les muntanyes de la província de València a conseqüència de la desatenció que s’està donant en les tasques de neteja per part de la corporació provincial.

Els capítols de fortes pluges han provocat un creixement de la vegetació i el bosc baix que es converteix en el combustible necessari per a la propagació del foc. Adsuara s’ha fet eco així del crit d’alerta dels brigadistes de l’empresa Divalterra, dependent de la Diputació, en la qual estan reclamant tindre a la seua disposició un major nombre de mitjans mecànics.

Juan Ramón Adsuara ha sol·licitat a l’equip de govern provincial que encapçala Toni Gaspar que facilite tota la maquinària precisa perquè els operaris de Divalterra puguen fer les tasques de desbrossament davant la imminent arribada del període estival que tradicionalment a la província eleva moltíssim les temperatures i dispara el risc d’incendis.

Aqueixa neteja de les muntanyes de la província també ha d’anar acompanyada del condicionament dels solars que estan sense construir en els diferents municipis de la província, ja que les pluges també han provocat el creixement de vegetació que pot donar lloc a incendis que afecten edificis confrontants.

Adsuara ha insistit que els brigadistes de Divalterra ja han demanat més mitjans perquè actualment no poden atendre les peticions de neteja que els estan traslladant els ajuntaments de la província.

A més, la situació enguany s’ha complicat pel pas de dues potents borrasques, la DANA i el temporal Gloria, que van deixar molts desperfectes i arbres tombats en les muntanyes de la provincial incrementant el risc de destrucció davant un eventual incendi.

Advertir de la presència d’animals

Finalment, Adsuara ha reclamat també al president de la Diputació de València que escometa una campanya de millora de la senyalització advertint de la presència d’animals salvatges per a evitar accidents de trànsit, igual que s’han de senyalitzar millor els punts negres de les carreteres de titularitat provincial.

En nombroses poblacions de l’interior i algunes de la costa de la província s’han detectat senglars i cabirols pròxims als nuclis urbans i s’han produït alguns incidents que caldria evitar. “L’objectiu és que s’escometa de manera immediata una correcta instal·lació dels senyals amb vista a la proximitat del període estival i al final del confinament de la població per la pandèmia de coronavirus que provocarà un augment dels desplaçaments per carretera“, ha finalitzat Adsuara.

WhatsApp Portal de Xàtiva