Acomiadament i licitació de la nova estació de l’Alcúdia de Crespins

131

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El Regiment de Transmissions s’acomiada de l’Alcúdia de Crespins amb un dinar amb la Corporació Municipal

  • Al matí, membres de la Unitat van visitar el CEIP la Sénia i a la vesprada va tindre lloc una jornada de portes obertes al pàrquing del poliesportiu

Els membres del Regiment de Transmissions núm. 21 de Marines de València que es trobaven de maniobres a l’Alcúdia de Crespins, des de dilluns, van rebre ahir la visita de la Corporació Municipal i de la Policia Local que es van acostar fins al Poliesportiu Municipal on estaven acampats per a compartir un dinar de germanor amb els i les 50 militars que formen la Unitat.

El dinar, cuinat pels soldats, es va celebrar al Pavelló i hi va assistir el Coronel José Manuel Lupiani Castellanos, Cap del Regiment de Transmissions 21, així com el Capità, Edgar Forner Cotillas, Cap de la Companyia de Plana Major i Serveis del Regiment, els quals van fer entrega d’un detall a l’alcalde, Pepe Garrigós, i al Cap de la Policia Local, Carlos López. Des del regiment es va agrair al primer edil les facilitats donades des de l’Ajuntament per a comptar amb tot el necessari per a ubicar la seua base al municipi i a més van ressaltar la gran tasca duta a terme per la Policia Local per la coordinació i ajuda rebuda durant el temps que han durat les maniobres.

Per la seua banda, per part de l’Ajuntament l’alcalde va voler agrair-los haver pensat i elegit l’Alcúdia de Crespins per a fer les seues maniobres, ja que com va remarcar hem estat “molt contents de compartir aquesta setmana de maniobres amb l’exèrcit i sempre tindreu les portes del nostre poble obertes“, Garrigós, que els va fer entrega d’un recordatori, va afirmar també que aquestes activitats “fan possible apropar l’exèrcit a la societat“.

Tant és així, que abans del dinar, el Regiment va visitar el CEIP la Sénia on les xiquetes i xiquets van poder manipular l’equip de materials que utilitzen per a realitzar les seues maniobres, i els van explicar totes les actuacions que es fan per a ajudar a la ciutadania. Una visita que, com han remarcat des de l’escola “els va resultar molt atractiva a l’alumnat de la Sénia, ja que s’ho han passat d’allò més bé“.

A la vesprada va ser el públic en general qui va poder conéixer de primera mà i apropar-se al treball que fa el Regiment amb la jornada de portes obertes que va tindre lloc al pàrquing del Poliesportiu Municipal.

Finalment, cal recordar que durant cinc dies, la Unitat ha dut a terme exercicis tàctics en el terme municipal de l’Alcúdia de Crespins, marxes a peu, desplaçaments amb diferents itineraris i pràctiques de tir.

ADIF licitarà a juny el projecte de la nova estació de l’Alcúdia de Crespins

  • Amb aquest anunci, com ha explicat l’alcalde, Pepe Garrigós, es posa fi als anys de lluita i queixes per part del municipi per comptar amb una estació de tren digna i adequada

El director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, Ángel Contreras i el subdirector de Manteniment d’Infraestructures Est, Fernando Ugena han anunciat, aquest matí, davant de l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, i el vicealcalde, Roberto Granero, la licitació al mes de juny i la posterior construcció de la nova estació i que tot aquest projecte està inclòs al Pla de Rodalies aprovat pel Consell de Ministre, la qual cosa garanteix econòmicament la inversió necessària. D’aquesta manera, segons el govern municipal, es posa fi als anys de lluita i queixes per part del municipi per comptar amb una estació de tren digna, decent i adequada.

Després de la demolició de l’antic edifici l’any 2011 per problemes d’aluminosis en els materials de construcció que feien impossible la seua rehabilitació l’Alcúdia de Crespins continua amb barracons i sense aquesta instal·lació, però, com ha explicat l’alcalde, Pepe Garrigós, hui podem començar a dir que “hi ha llum al final del túnel“, ja que després de patir durant 11 anys els barracons, hui “estem d’enhorabona pel compromís que ha adquirit ADIF amb el nostre poble”.

El primer edil ha mostrat la seua satisfacció per poder anunciar a la població que finalment, i després de molts anys de lluita, l’estació serà una realitat. “Com a alcalde sent una alegria immensa perquè aquest era l’objectiu principal que em vaig marcar per concloure la legislatura i ja podem dir que tindrem estació“.

Garrigós, també ha assenyalat que ara van iniciar-se uns procediments necessaris com són la redacció, la licitació i tots els passos necessaris per a la construcció de la nova estació. Un procés que pot allargar-se, però que culminarà amb el nou edifici.

Per la seua banda, el vicealcalde, Roberto Granero, ha destacat que “hui hem fet un pas molt important per a aconseguir la nova estació. Després de massa anys sense una estació en condicions i moltes gestions realitzades, ADIF ha posat terminis per a la licitació del projecte i posterior construcció. A més a més, la introducció de la intervenció en el Pla de Rodalies garanteix econòmicament la inversió necessària. Una magnífica notícia que ens permetrà ser una estació de referència per a la Costera i comarques veïnes“.

A la reunió que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, també han estat presents la directora general d’Obres Públiques de la Generalitat Valenciana, Roser Obrer, així com el Coordinador i tècnics de l’Oficina de Coordinació, i la Gerència de SP de Renfe.

En ella, a més, s’ha creat una comissió de seguiment en la qual estaran representades les tres administracions Renfe/ADIF, Roser Obrer per part de la Generalitat Valenciana i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Jordi Caparrós. Una comissió que ja té previst reunir-se a la setmana que ve per començar els treballs.

WhatsApp Portal de Xàtiva