Solopizza Xàtiva

Centelys

L’autor de Mislata Aarón Fernández Duval ha estat el guanyador de l’edició 2019 del premi de pintura Juan Francés, de la Fira d’Agost, dotat amb 8.000 euros, gràcies a l’aportació de la família de l’insigne pintor de Xàtiva. Així ho ha fet públic l’alcalde Roger Cerdà, qui junt a la regidora de Cultura, Raquel Caballero, han visitat aquest matí l’exposició dedicada a Juan Francés en el museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança, mostra que romandrà oberta fins a finals d’any.

D’altra banda, l’artista plàstic de La Granja de la Costera, Miquel Mollà, autor de l’Aixopluc i del monument a Bosch i Morata, entre d’altres, ha estat un dels guardonats amb un dels accèsits. L’altre ha estat per a la pintora d’Albacete Ana Escribano.

El Premi Nacional de Pintura Juan Francés, convocatòria que coincideix tradicionalment amb la Fira d’Agost, ha comptat enguany amb un nivell de participació de 536 obres a concurs. La xifra, encara que presenta una participació menor que a l’edició anterior, encara es pot considerar com a notable, donat el curt termini d’inscripció de què han disposat els participants.

Del total d’obres presentades, el jurat ha seleccionat 25 obres que seran exposades del 15 d’agost al 13 de setembre en la Sala de Columnes de la Casa de Cultura, figurant en el catàleg que es va a editar. El jurat ha estat conformat per José Galindo, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Rosa Santos, presidenta de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana; Miguel Aparicio, artista guanyador del Premi de Pintura Juan Francés de 2018 i Octavi Ballester, comissari de l’exposició d’obres de Juan Francés.

La participació ha estat de tot arreu de l’estat espanyol, sent els 25 seleccionats procedents d’Albacete, Barcelona, Madrid, Málaga, Sevilla, València, Alcoi, Villanueva de la Cañada (Madrid), La Granada (Barcelona), Huétor-Vega (Granada), Totana (Múrcia) Santiago de Compostela (La Coruña), Nambroca (Toledo), Benetússer, Gavarda i Mislata.

Aquest alt nivell de participació cal buscar-lo en diverses circumstàncies. La primera és el fet que els participants han hagut de realitzar la inscripció online enviant la fotografia de l’obra, de tal manera que qualsevol persona resident a Espanya podia participar. Altra, la important dotació econòmica amb que compta la convocatòria. L’Ajuntament de Xàtiva va aprovar les bases per a la convocatòria del Premi Nacional de pintura Juan Francés per a la Fira d’Agost 2019 amb una dotació econòmica de 8.000 euros per a la millor obra. Aquest important premi és possible gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i la família de Juan Francés, que patrocina amb 5000€ als quals l’Ajuntament afegeix 3000€ més. Finalment, cal considerar l’esforç dut a terme per estendre la difusió de la convocatòria a nivell nacional.

WhatsApp Portal de Xàtiva