Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

La localitat de Canals albergarà aquest divendres 26 de març a les 13:00h, un acte públic i obert on es presentarà una PNL ( proposta no de llei) que protegisca i cure el gran patrimoni hidràulic existent al territori valencià. S ‘ha escollit per a dur-la a terme una de les icones del patrimoni hidràulic local com és El Pont de L’Arcà, des d’on es pot veure el giny hidràulic del segle XVIII del Sifó per on passen les aigües de les sèquies de Canals. El diputat en Corts valencianes Jesús Pla serà l’encarregat de donar-nos a conèixer aquesta proposta no de llei que posteriorment es presentarà a les Corts.

Una vegada presentada, s’establiran una sèrie d’ajudes que aniran directament a subvencionar els elements patrimonials hidràulics dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Seran subvencions concurrents on Canals podrà accedir, perquè aquest municipi compta amb un gran nombre d’elements arquitectònics d’aquestes característiques, a més aquestes línies d’ajuda permetran dur a terme la catalogació, rehabilitació i divulgació acadèmica del patrimoni hidràulic municipal.

Miquel Alventosa regidor de cultura de l’Ajuntament de Canals manifestava, “que des de l’equip de govern estem treballant per a poder identificar aquells elements i catalogar-los per a poder optar a estes ajudes, a més de que és una de les apostes de l’acord del sants”, mentre, Mai castells, alcaldessa del municipi, es mostrava ,“molt agraïda que se fixen en Canals per fer aquesta presentació i que a més podrem optar a ella dintre de poc i poder protegir el nostre patrimoni”.

WhatsApp Portal de Xàtiva