9ª Exhibició d’Acrogimnàstica organitzada per l’institut IES Josep de Ribera i IES Lluis Simarro

2742

Solopizza Xàtiva

Centelys

El dimecres i dijous passats el GRAN TEATRE de Xàtiva va acollir un espectacle on 500 alumnes dels dos centres de secundaria de la ciutat, l’IES Josep de Ribera i l’IES Lluis Simarro realitzaren la 9a demostració d’Acrogimnàstica.

L’acrogimnàstica és la utilització de diferents habilitats gimnàstiques i acrobàcies amb l’objectiu de formar figures, piràmides o estructures de forma individual o en grup. Podem dir que el treball en grup incideix en l’aprenentatge cooperatiu front al competitiu. Es donen confiança i seguretat de manera recíproca, comparteixen l’experiència motriu, i potencien l’autonomia del grup, a la vegada que adquireixen una major responsabilitat. Es fonamental la creativitat tant individual com grupal. Es ressalta el component expressiu mitjançant la recerca de la bellesa del gest i l’exploració sobre l’estètica del moviment.

L’espectacle d’enguany, amb el títol ETNIES, va comptar amb quatre sessions: 18.00 i 20.30 hores de cada dia. Amb un teatre ple de gom a gom, el públic va gaudir amb les vint actuacions, totes elles referents a diferents ètnies. Els alumnes del Ribera i del Simarro van mostrar el seu treball amb molta il·lusió i també nerviosisme, però per damunt de tot emoció, molta emoció, al sentir la resposta del públic, que totalment bolcat amb ells, no deixava de aplaudir.

Les actuacions, que no van deixar indiferent ningú, van comptar a més a més amb un magnífic vestuari, maquillatge, i acurada posada en escena. Tasca que també va córrer a càrrec dels alumnes.

Una vegada més les professores (Reyes Tudó i Susana Perucho) que hem treballat amb els alumnes hores i hores per aconseguir aquest resultat volen felicitar a tots i a cadascú dels alumnes, des dels principiants als veterans. Tots ells tenen en comú les ganes de mostrar el seu treball, d’innovar, de crear, de sentir, de gaudir, de cooperar, de col·laborar, de tenir el repte de fer alguna cosa que els agrade i que agrade. Tots gaudeixen amb l’ACRO. Ens ompli d’orgull veure les cares de satisfacció quan finalitza l’actuació i com de seguida estan pensant ja en la del proper curs. Per tot això i per l’estima que ens mostren volen donar-los també les gràcies.

WhatsApp Portal de Xàtiva