25 de maig, Dia de l’Orgull Friki

101

Solopizza Xàtiva

El Dia de l’Orgull Friki o Dia de l’Orgull Geek, se celebra el 25 de maig de cada any amb l’objectiu de canviar la visió que es té sobre les persones que davant la societat tenen un comportament diferent a la resta, ja que “solen ser estranys i viuen un món ple de fantasia“.

Quin és el significat de la paraula friki?

El significat de la paraula friki ha sigut utilitzat per a descriure a les persones que tenen un comportament una miqueta excèntric i que per aquesta raó són titllats “d’extranys i extravagants“.

En el passat, aquest terme s’utilitzava per a nomenar persones que presentaven algun defecte físic, no obstant això, en anys recents és més comú emprar-ho per a qualificar als individus amb comportaments una mica inusuals, amb gustos molt particulars i amb algunes aficions fora del comú.

Origen del Dia de l’Orgull Friki

L’origen del Dia de l’Orgull Friki es deu al bloguer espanyol Germán Martínez i el qual és sobrenomenat com a Senyor Buebo. Tot va començar l’any 2006 quan aquest personatge va realitzar una sèrie d’esdeveniments i celebracions en tota Espanya i que elles donaren a conéixer-se totes les persones de la comunitat friki.

A partir d’aqueixa data, aquest dia se celebra en diferents països, el qual reuneix milers de persones que s’identifiquen amb aquest moviment i que ja forma part de cultura mundial.

La data coincideix també amb la celebració del llançament l’any 1977 de la pel·lícula La Guerra de les Galàxies, així com altres festivitats com són el Dia de la Tovallola.

Expansió de la comunitat friki pel món

A partir de l’any 2008 el Dia de l’Orgull Friki s’oficialitza als Estats Units d’Amèrica i va comptar amb la participació d’un gran nombre de bloguers, els quals van participar en una gran desfilada, que es va emportar acabe en la Cinquena Avinguda a la ciutat de Nova York.

Des de l’any 2009 i fins a la data actual, es realitzen una sèrie de programacions, festivals i desfilades per a festejar aquesta data en països com el Canadà, Hongria, Romania, Suècia i Israel.

La influència de la Internet i les xarxes socials en la comunitat friki

El món d’Internet i les xarxes socials resulta una porta d’entrada per a tota la comunitat friki del món. Això es deu al gust i preferència que aquestes persones senten pels còmics, vídeojocs, els animes i tot el que es vincula a la cultura de l’extravagant i fantàstic.

En els últims anys, un gran nombre de bloguers de diferents nacionalitats, s’han donat a la tasca de divulgar aquest estil de vida, que ha unit a molts més seguidors per a organitzar festivals, concursos de disfresses (cosplay), promocions, tallers, etc. amb la intenció que més persones s’involucren i coneguen una mica més sobre aquest moviment social.

Com celebrar el Dia de l’Orgull Friki?

Tots els anys tant les xarxes socials com els carrers de les grans ciutats són el lloc de trobada per a celebrar el Dia de l’Orgull Friki. És un costum que aquesta comunitat ha dut a terme des que va ser decretada de manera oficial la seua data.

Lamentablement, en aquest any 2021 els esdeveniments i trobades no podran efectuar-se de manera formal a causa de la pandèmia mundial coneguda amb el nom de coronavirus i que ha afectat el planeta sencer.

No obstant això, la comunitat friki aprofitarà per a buscar la manera de no deixar passar aquest important dia. Així mateix, si eres fidel seguidor d’aquest interessant estil de vida, llavors tu també pots formar part d’aquest festeig aprofitant les diferents xarxes socials per a postejar algun vídeo, imatge o simplement donar la teua opinió sobre aquest interessant tema, sense oblidar agregar l’etiqueta #DíadelOrgulloFriki.

WhatsApp Portal de Xàtiva