Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Dimecres dia 21, el centre ocupacional i la coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) aconseguiren reunir a un total de 1015 persones en una ruta que tenia en el seu trajecte mes llarg al voltant de 8000 metres. Una altra ruta de 3.5 km i una tercera urbana, al voltant de la pilota valenciana, completaven el ventall de rutes que oferia l’organització per a tots els nivells.

La finalitat no era altra que totes les persones, en funció de les seues capacitats, tingueren opció de participar en alguna de les rutes i gaudir d’un dia conjunt amb la resta de companys d’altres centres i dels paisatges que una comarca com la Costera ofereix.

D’aquesta manera cadascú dels participants en la ruta optà per una ruta més llarga o més curta, però tots aconseguiren donar-li un caràcter festiu i en certa manera reivindicatiu a l’activitat. Festiu per poder-se juntar tots junts en una activitat com aquesta i reivindicatiu per donar a conèixer que les persones amb diversitat funcional també són un col·lectiu actiu i que tenen molta capacitat per fer motles coses, i una d’elles una ruta per a 1000 persones per un paratge com la Casa de la Llum i el Genovés.

Però a més i com des de fa temps, tots els esdeveniments que organitza Aspromivise tenen un caràcter inclusiu, una forma de donar a conèixer a la societat que tots tenim cabuda independentment de les limitacions i de les capacitats de cadascú. Alumnes de tercer cicle de primària del Col·legi del Genovés i de secundària de l’IES Dr Simarro de Xàtiva compartiren activitat amb els usuaris dels diferents centres ocupacionals sense cap tipus de distinció.

Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Godella, Carcaixent, Villar del Arzobispo, La Torre, Xirivella, Torrent, Manises…. participaren en aquesta ruta… per ser un total de 45 centres de tota la província de València.
Una vegada acabada la ruta, tots els participants dinaren junts al parc del Genovés i d’aquesta manera acabar una jornada en el que la matereologia ha acompanyat i ha propiciat el que tots els participants gaudiren d’un entorn privilegiat.

Des del centre es volia agrair a tots els que ajudaren a portar a terme aquesta iniciativa, sobretot als alumnes del IES Dr Simarro que han ajudat als usuaris del CO La Costera per poder realitzar tots els quilòmetres. Als mestres del Col·legi del Genovés i els seus alumnes per la seua implicació des del primer moment i per donar-li un caràcter inclusiu a l’activitat. Veure com alumnes de primària participen d’aquestes rutes és un plus per a una iniciativa ja de per si important. “Amb gent com Mati, Maria José, Andrés, Antoni, Jesús, Ivan és fàcil proposar rutes com aquestes.

Gràcies a gent com ells i tots els voluntaris de la ruta nosaltres com a centre podem fer aquestes coses, i per suposat als ciclistes que en tot moment controlaren tot el trajecte de la ruta. Com a centre estem satisfets del resultat de l’activitat i de la resposta de l’Ajuntament del Genovés que en tot moment s’ha mostrat predispost per a qualsevol cosa”, comentava Santi López, un dels monitors que ha estat al capdavant en l’organització de la mateixa.

El Genovés pot presumir de ser un poble amb un gran caràcter inclusiu, adjectiu important per fer un poble que lluita per aconseguir una societat més justa.
Aquesta és la primera de tres rutes que la Coordinadora organitza al llarg del curs, la propera serà a València i la tercera a la comarca dels serrans.

WhatsApp Portal de Xàtiva