Xarrada sobre Internet i Noves Tecnologies a La Llosa de Ranes

La conferència estava dirigida a les l’Associació Cultural de les Mestresses de Casa

El Profesor de la Universitat Politècnica de València, Carlos Hernández, va impartir el passat dimarts una conferència dirigida a l’Associació Cultural de les Mestresses de Casa de La Llosa de Ranes sobre els diferents usos d’Internet i les noves tecnologies. Un col·lectiu que cada vegada està més present amb l’ús, cada vegada més implementat també a este sector, del smartphone, o amb major presència a les xarxes socials. Hernàndez va tractar d’oferir al públic les diferents possibilitats que ofereix Internet i que poden millorar la qualitat de vida dels seus usuaris. Des d’Internet de les coses fins a les aplicacions amb major productivitat que les mestresses de casa poden dur al seu terminal mòbil.

La Presidenta de l’ens, Teresa Climent Baldó, va mostrar la seua satisfacció al finalitzar la xerrada, la qual va qualificar de “molt interessant, al tractar temes de molta actualitat amb un llenguatge molt pròxim”. Climent va manifestar que este tipus de xerrades haurien de fer-se més sovint, fins i tot abordant-se des d’un caràcter més pràctic en el que la mestressa de casa poguera aprendre l’ús d’estes noves tecnologies. La Regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de La Llosa de Ranes, Paqui Juan, present a la conferència, es va mostrar satisfeta amb la participació de l’associació i sobretot va manifestar estar d’acord en plantejar nous cursos més pràctics per a este col·lectiu. Des de la Regidoria de Benestar Social i l’Associació de mestresses de casa de La Llosa de Ranes es va a treballar en la línia de l’alfabetització digital, la inclusió de les persones majors a les noves tecnologies perquè puguen estar al corren del que ocorre al món o comunicar-se amb els seus familiars.

Un testimoni d’una de les assistents, de 73 anys, va afirmar ser usuària d’un smartphone des de fa uns mesos i “m’ha possibilitat estar en contacte en familiars que tinc a l’altra part del món i feia anys que no els veia”. Paraules com Facebook, WhatsApp, Youtube,… difícilment pronunciables per ella però que han passat a formar part del seu dia a dia per a estar en contacte en els familiars que té lluny però també en els que té més a prop.