La història de la festa fallera arriba a La Llosa de Ranes a través dels llibrets de falla

518

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Llosa de Ranes acull l’ exposició “El llibret de falla: Explicació i relació de la festa” en la que es mostra l’evolució de la festa des de 1850 al 2017.

El Museu Històric, Artístic i Etnològic “Casa del pou” de La Llosa de Ranes acull, aprofitant aquestes dates, la col·lecció “El llibret de falla: Explicació i relació de la festa (1850 al 2017)” que estarà oberta fins al pròxim 22 de Març.

La mostra, que recorre la història i l’evolució de la festa i de la societat valenciana a traves d’estos documents literaris, forma part d’un projecte itinerant de la Direcció General de Política Lingüística i està comisariada per l’ Associació d’ Estudis Fallers.

L’exposició va ser inaugurada el dijous per l’Alcalde de la localitat i diputat provincial, Evarist Aznar Teruel, que va estar acompanyat a l’acte per el cap del Servei de Promoció del departament de Política Lingüística de la conselleria d’educació, el dissenyador de l’exposició, Aureli Domènech, i representants de l’Ajuntament.

L’acte va reunir a una gran multitud de veïns, entre els que van destacar els representants de les falles de la localitat.

L’exposició mostrava, a través de panells, fotografies i llibrets de totes les comarques valencianes, l’ evolució que ha experimentat estes publicacions en poc més de un segle i mig de vida, des de els primers plecs fins arribar als actuals llibrets, passant per l’exemplar de Bernat i Baldoví, el considerat com al primer llibret de falla signat. Un procés que han portat a aquests documents a convertir-se en una creació cultural col·lectiva, testimoni de la cultura i història de la nostra societat i vehicle de l’expressió en valencià.

WhatsApp Portal de Xàtiva