Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las mismas.
Publicidad
La Colectiva Xativa
Publicidad

Centenars de vehicles participen a la festa de Sant Cristòfol a Ontinyent

Centenars de camions, motos i tot tipus de vehicles participaren el passat dissabte a Ontinyent a les festes en honor a Sant Cristòfol, patró dels conductors, organitzades per l’Associació de Festes de Sant Cristòfol d’Ontinyent.

Els actes programats començaren durant la nit de divendres, amb una desfilada de camions americans que tornava a la ciutat per segon any consecutiu després de l’èxit aconseguit en l’edició de 2010. “Son molt espectaculars”, assenyalava el President de l’Associació de Sant Cristòfol, Isidro Martínez, “l’any passat van agradar molt, i per això els hem tornat a dur”. A l’endemà, dissabte pel matí, els actes s’iniciaven amb un esmorzar popular, i continuaven amb una mostra de cotxes i motos antigues organitzada per Motor Clàssic Ontinyent i Moto Vespa d’Ontinyent. Els vehicles antics també van fer un recorregut per la ciutat.

Durant el matí de dissabte, els més menuts van tenir també el seu espai dins d’aquestes festes, ja que per a ells es va organitzar una matinal infantil en la qual no faltaren els tallers d’educació vial i castells inflables. A més es van poder veure de prop els camions americans que estaven exposats.

Ja per la vesprada va tenir lloc l’acte central de la festa, el multitudinari homenatge a Sant Cristòfol, al qual assistiren diverses autoritats i representants municipals encapçalats per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez. Així, a partir de les 18:30 es traslladava la imatge del sant des de l’església de San Miquel fins a la plaça de la Coronació, i a les 19:00 es celebrava la missa i s’iniciava la desfilada, després de beneir-se els vehicles participants, amb la novetat de que aquesta ampliava el seu recorregut, recorrent les avingudes Almaig i Daniel Gil i el carrer Dos de Maig. En finalitzar la desfilada es va traslladar l’ imatge del Sant fins a l’Església de San Miquel, on quedava entronitzat al seu altar. L’associació de festes de sant Cristòfol posava el punt i final a la festa amb un sopar de germanor i un homenatge als majors de l’associació que donava per finalitzades les festes de 2011.
Isidro Martínez destacava i agraïa “el gran esforç i treball per part de la gent que prepara la festa, una festa que tots els ontinyentins estimen, i per això participen activament i la fan encara més gran”.


Los comentarios están cerrados.

Eventos recientes